Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés sajttorta

Cseresznyés sajttorta
Cseresznyés sajttorta
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan elkészíthető a torta, ráadásul sütést sem igényel. Cseresznyével készült, ami az egyik kedvenc nyári gyümölcsünk.

hozzávalók / 4 adag

Kekszes alap

Cseresznyezselé

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a mogyoróval és az olvasztott vajjal. Azután egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, és hűtőben dermesztjük.
  2. A cseresznyét a cukorral, a fahéjjal és a citromlével addig főzzük, amíg a szemek összeesnek, majd egy botmixer segítségével pürésítjük. Azután sűrű, lekvár állagúra főzzük.
  3. A krémhez a zselatint vízben megduzzasztjuk, majd folyós állagúra melegítjük. A krémsajtot ízesítjük, hozzáöntjük a tejszínt, és habosra verjük, végül beledolgozzuk a zselatint.
  4. A cseresznyés részt rákenjük a kekszes alapra, majd erre simítjuk a mascarponés krémet. A tortát pár órán át hűtőben dermesztjük, majd tetszés szerint apróra vágott mogyoróval és cseresznyeszemekkel díszítjük.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 714
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Timcsi21

Mióta szakács: 2016.12.18.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny
szezon: nyár
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes cseresznyetorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1127
zabkeksz 13 dkg
törökmogyoró 5 dkg
vaj 10 dkg
cseresznye 25 dkg
cukor 3 ek
citromlé 1 teáskanál
fahéj 1 kávéskanál
mascarpone 50 dkg
porcukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 150 ml
zselatin 10 g
víz 30 ml