Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Verebélyi galuska

Verebélyi galuska
Verebélyi galuska
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még kamaszkoromban találtam ezt a receptet (talán a Fakanálban), és azóta is megunhatatlanul készítem. Az eredeti recept nem tartalmaz virslit, illetve csak sóval és borssal fűszerezik, ezért is írtam, hogy ízlés szerint... Eddig mindenkinek ízlett, aki megkóstolta, sőt azután saját maguk is elkészítették, és büszkén mesélték, hogy ők is sikert arattak ezzel az egyszerű, de mégis finom nokedlivel.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót a liszttel, tojással, sóval és kevés vízzel összekeverjük, s a túrós masszát nokedliszaggatóval kiszaggatjuk.
  2. Forrásban levő sós vízben kifőzzük.
  3. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Mivel mi nagyon szeretjük a zöldfűszereket, nem szokott kimaradni kis bazsalikom ill. majoranna sem, de persze mindenki úgy ízesítheti, ahogy szereti. 
  4. Kiolajozott hőálló edénybe tesszük az alábbiak szerint: 1 réteg nokedli, 1 réteg karikára vágott virsli, majd az előbb elkészített hagyma, tejföl, aztán megint nokedli, és így tovább, amíg el nem fogy.
  5. Legvégül tejföllel megkenjük, hogy mindenhová jusson, majd reszelt sajttal leszórjuk.
  6. 180 fokon aranybarnára sütjük. Melegen és hidegen is nagyon finom!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 273
elküldve: 1
receptkönyvben: 211
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Spyke

Mióta szakács: 2012.11.22.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós nokedli virslivel, rakott galuska, újhagymás túrós nokedli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bubuka86
bubuka86 Fri, 2017-05-05 12:37

ismerem a receptet, anyukámtól tanultam, ő szalonnával és trappista sajttal szokta készíteni virsli helyett, én már áttértem az erdélyi szalonna- füstölt edami sajt variációra, nagy tepsibe 50dkg túró+ 50dkg lisztből szoktam készíteni

Tücsi85
Spyke / Tücsi85 Wed, 2012-11-28 23:47

Köszönöm gregoreva :) Remélem, ha elkészíted, Te sem fogod sosem megunni :)

705
tehéntúró 25 dkg
finomliszt 25 dkg
tojás 2 db
tejföl 2 dl
újhagyma 10 db
virsli 140 g
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldfűszer 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1.5 ek