r
Nosalty Logó

Császármorzsa 7.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Császármorzsa 7.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 734 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2936 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 734 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    106.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2356.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    802 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.6 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1051 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 2936 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barna cukor felét elkeverjük a langyos tejjel, és hozzáadunk egy kis sót, majd beleáztatjuk a mazsolát és a búzadarát is.
  2. A tojások sárgáit elkeverjük a maradék cukorral, a fehérjékből pedig kemény habot verünk.
  3. Amikor a búzadara már megduzzadt -vagyis felszívta a tejet-, hozzákeverjük a tojássárgáját és a habot is.
  4. Egy serpenyőben felhevítjük a margarint, és beleöntjük a masszát.
  5. Egy lapáttal folyamatosan kevergetjük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.
  6. A még forró császármorzsát porcukorral meghintve, lekvárral, esetleg gyümölcsszörppel is tálalhatjuk.
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 32709
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy-nagy családi kedvencünk. Mindig nagymamám csinált nekünk. Emlékszem, egy világosbarna zománcozott lábosban csinálta, és mindenki oda volt érte. Finom baracklekvárral kaptuk mindig, amit szintén Ő tett el. Én csak annyit variáltam az Ő receptjén, hogy az általa használt zsírt becseréltem margarinra, és a világosbarna zománcozott lábos helyett egy nagyobb teflonserpenyőben csinálom. De hallottam már olyat is, hogy sütőben sütik meg a masszát, és amikor már majdnem kész, szedik szét kisebb-nagyobb morzsákra. Én élvezem, ahogy a ragadós masszából aranyszínű morzsák lesznek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek