Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa 7.

Császármorzsa 7.
Császármorzsa 7.
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy-nagy családi kedvencünk. Mindig nagymamám csinált nekünk. Emlékszem, egy világosbarna zománcozott lábosban csinálta, és mindenki oda volt érte. Finom baracklekvárral kaptuk mindig, amit szintén Ő tett el.

Én csak annyit variáltam az Ő receptjén, hogy az általa használt zsírt becseréltem margarinra, és a világosbarna zománcozott lábos helyett egy nagyobb teflonserpenyőben csinálom. De hallottam már olyat is, hogy sütőben sütik meg a masszát, és amikor már majdnem kész, szedik szét kisebb-nagyobb morzsákra.
Én élvezem, ahogy a ragadós masszából aranyszínű morzsák lesznek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barna cukor felét elkeverjük a langyos tejjel, és hozzáadunk egy kis sót, majd beleáztatjuk a mazsolát és a búzadarát is.
  2. A tojások sárgáit elkeverjük a maradék cukorral, a fehérjékből pedig kemény habot verünk.
  3. Amikor a búzadara már megduzzadt -vagyis felszívta a tejet-, hozzákeverjük a tojássárgáját és a habot is.
  4. Egy serpenyőben felhevítjük a margarint, és beleöntjük a masszát.
  5. Egy lapáttal folyamatosan kevergetjük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.
  6. A még forró császármorzsát porcukorral meghintve, lekvárral, esetleg gyümölcsszörppel is tálalhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 063
elküldve: 11
receptkönyvben: 377
elkészítve: 21/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Chez Sandra

Mióta szakács: 2010.01.24.
38 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

aranymorzsa, Kaiserschmarren, smarni

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kónya Katalin
Kónya Katalin / Kónya Katalin Tue, 2012-03-06 15:29

Végre megtaláltam ezt receptet, ami nem ragad, nem száraz, nem túl édes, nem túl sós! Nagyon finom. Én a barna cukor helyett zéro cukrot használtam 2,5 dkg-ot, és így is nagyon finom lett.

Forzaanna
Forzaanna Tue, 2011-10-25 13:48

Hát én annyira örülök, hogy ráakadtam a receptedre! Ma el is készítettem! Isteni lett! :-) Köszönöm!

734
búzadara 300 g
tojás 3 db
1 csipet
tej 4.5 dl
barna cukor 10 dkg
mazsola 10 dkg
margarin 10 dkg