Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vendégváró szendvicskrém

Vendégváró szendvicskrém
Vendégváró szendvicskrém
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom nagy kedvence. Régen ugyanezekkel a hozzávalókkal és egy tasak zselatinnal készítettük, és kibélelt őzgerinc formába öntöttük. Szépen megszilárdult, és vágható volt. Ez volt a Vendégváró.

Miután vegetáriánus lettem, évekig mellőztem, de később elkezdtem kísérletezni a növényi zselésítőkkel. Egyik sem lett olyan kemény, mint a zselatinnal, de egy kellemes szendvicskrém állagot kaptam. Már ez is eléggé boldoggá tett.

Ha valaki zselatinnal készítené, ajánlom, hogy ne vágja annyira apróra a dolgokat, mint én, mert a szeletekben sokkal jobban mutatnak a nagyobb darabok. Esetleg szeletelhetnek bele egy kis sonkát, édesanyám régen mindig rakott bele.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát, a hagymát és a paprikát apró kockákra vágjuk, hogy később viszonylag kenhető legyen a krém. A főtt tojást a tojásvágóval felkarikázzuk, majd keresztbe fordítjuk, és még egyszer felvágjuk, hogy kis kockákat kapjunk.
  2. A feldarabolt hozzávalókhoz hozzákeverjük a tejfölt, majonézt és mustárt. Az arányokon néha kicsit változtatok, ha a tejföl túl folyós, vagy a mustár túl erős lenne.
  3. A vizet egy kis lábasban felforraljuk, és feloldjuk benne a leveskockát. Én erőleves kockát használok, mert abban csak zöldségek vannak, de néha rakok bele a házi lefagyasztott zöldséglevesemből, viszont olyankor bele kell kalkulálni a folyadék mennyiségbe. Ha a leveskockás víz forr, bele lehet rakni a stabarkot. Én 25 g-os kiszerelésben szoktam venni, annak a fele elég 2 dl folyadékhoz. Óvatosan kell csinálni, mert szeret csomós lenni. Van egy aprócska habverőm a célra, ilyenkor őrülten keverem, miközben hozzáadom. Próbáltam már hideg vízben kikeverni, de hiába olvastam azt az interneten, hogy hőre aktiválódik, erről magának az anyagnak senki sem szólt. Ugyanúgy összekapta magát, mintha meleg vízbe raktam volna. Szóval, a titok, hogy keverni kell. Nagyon.
  4. A besűrűsödött stabarkot hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz. Jó alaposan, hogy mindenhova jusson. Azt tapasztaltam, hogy az apró csomócskák feloldódnak, de a nagyokat mindenképpen ki kell keverni még a tűzhelyen.
  5. A krémet végül pár órára állni hagyjuk, majd kenyérfalatkákra kenve nosztalgiázunk velük. Legjobban szombat reggelente esik, az ágyban, rajzfilmnézés közben.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 21 505
elküldve: 2
receptkönyvben: 115
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Loveiny

Mióta szakács: 2014.02.27.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

zöldséges szendvicskrém, húsmentes szendvicskrém, tojásos zöldséges szendvicskrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

227
csemegeuborka 10 közepes db
tv paprika 1 közepes db
lila hagyma 1 nagy fej
főtt tojás 4 db
tejföl 2 dl
majonéz 2 ek
mustár 1 ek
leveskocka 1.5 db
víz 2 dl
agar agar 12 g