r
Nosalty Logó

Vendégváró sajtos rúd Évi nénitől

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Vendégváró sajtos rúd Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 491 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 4918 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 381 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1436 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 491 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.2 g

Zsír

  • Összesen
    371.4 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14359.5 g
  • Cink
    530 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    2882 mg
  • Vas
    407 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    3074 mg
  • Nátrium
    7099 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3043 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2996 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 4918 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 381 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tálba a száraz és a nedves hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. Egy szilárd, masszív állagú tésztát kell kapnunk.
  2. Lisztezett deszkán azonnal nyújthatjuk, formázhatjuk.
  3. Kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, majd az egészet lekenjük tojással, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
  4. Egy jó éles késsel 2-2,5 cm átmérőjű, tetszőleges hosszúságú csíkokat vágunk a tésztából.
  5. Sütőtepsire egyenletesen elhelyezzük a csíkokat, ujjnyi helyet hagyva köztük.
  6. Előmelegített sütőben 170°C-on, 15-20 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük.
  7. Miután kisültek, hagyjuk kicsit hűlni őket. Halmozzuk tálcára, aztán már fogyaszthatjuk is. Frissen, langyosan isteni!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: gáztepsi
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 37212
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jönnek a rokonok és valami könnyen összedobható sós vendégváró kéne? Íme egy villámgyorsan elkészíthető ropogtatni való. A juhtúrótól és a sok reszelt sajttól lesz igazán finom és gazdag az íze. Sokáig friss marad, de a másnapot úgysem éri meg, mert pillanatok alatt elfogy. Ezzel a recepttel garantált a siker, kicsik és nagyok körében is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek