r
Nosalty Logó

Sajtos rúd Trixitől

Trixi
Sajtos rúd Trixitől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

900
Kalória
16.2g
Fehérje
59.6g
Szénhidrát
66.6g
Zsír
67.2g
Víz
97.9g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
1.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 900 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 418 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1357.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 900 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    266.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5430.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    883 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    906 mg
  • Nátrium
    3373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    238.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    269 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2626 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2492 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1592 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 3603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 418 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tejfölt.
  2. A fagyos margarint vékony szeletekre vágva összegyúrjuk a liszttel.
  3. 1-2 órára (lehet egy éjszakára is) alufóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Kinyújtuk, tepsibe téve rudakká vágjuk, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, köménymaggal.
  5. Forró sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Könnyen elkészíthető, finom sütemény.

További receptek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...