Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán banánkenyér Éva házias konyhájából

Vegán banánkenyér Éva házias konyhájából
Vegán banánkenyér Éva házias konyhájából
90 perc / előkészület: 10 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű, finom sütit készíthetünk el ezzel a recepttel.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót tetszőleges darabokra fölvágjuk. Egy megfelelő tálban 300 g banánt egy villa segítségével jól összetörünk. Az almát lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk cukrokat, fahéjat, tejet és a lisztet, amiben a sütőport már elkevertük. Nekem eddig mindig szükséges volt a megadott tej mennyisége, de egy érettebb banán esetében lehet kevesebb tej szükséges.
  3. A legvégén a diót is hozzákeverjük.
  4. Vajjal kikent és sütőpapírral kibélelt kenyérsütő-formába öntjük. Az 1 db banánt hosszában elfelezzük, és a tészta tetejére helyezzük. 170 fokon 80 percig készre sütjük.
  5. jó étvágyat.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 833
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
154 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós banánkenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

449
teljes kiőrlésű liszt 320 g
sütőpor 15 g
banán 300 g
banán 1 db
alma 1 közepes db
porcukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 teáskanál
növényi tej 140 ml
dió 120 g