Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargányaszósz

Vargányaszósz
Vargányaszósz
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legjobb ízű gomba szerintem, kicsit drága, de ha egy erdei sétán szedjük, igazán nagy élvezet. Mindig ellenőriztessük a magunk szedte zsákmányt gombaszakértővel!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nokedlivel, tésztával, natúrszelettel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, lemossuk, szeleteljük.
  2. Leforrázzuk, lecsepegtetjük.
  3. A felkockázott vöröshagymát az olajon sárgás-barnára dinszteljük, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a gombát.
  4. Lassú tűzön pároljuk, amikor már puha, sózzuk, borsozzuk. Borsikafüvet is használhatunk, de gyömbért is tehetünk bele - ízlés kérdése.
  5. Néhány szép szelet gombát kiveszünk, a többit pürésítjük. Ez a művelet el is maradhat, darabosan is jó, ki hogy szereti.
  6. Hozzáadjuk a tejszínt vagy tejfölt, a kiszedett gombadarabkákat, összerottyantjuk.
  7. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 25 279
elküldve: 3
receptkönyvben: 53
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Veres Mari

Mióta szakács: 2012.11.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombaszósz, gombamártás, vargányamártás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

101
vargánya gomba 30 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
bors 4 csipet
főzőtejszín 1 dl
napraforgó olaj 2 ek
1 kávéskanál