r
Nosalty Logó

Vargányaszósz

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Veres Mari
Vargányaszósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 101 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 406 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 68 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 101 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2283.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    1633 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 406 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 68 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, lemossuk, szeleteljük.
  2. Leforrázzuk, lecsepegtetjük.
  3. A felkockázott vöröshagymát az olajon sárgás-barnára dinszteljük, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a gombát.
  4. Lassú tűzön pároljuk, amikor már puha, sózzuk, borsozzuk. Borsikafüvet is használhatunk, de gyömbért is tehetünk bele - ízlés kérdése.
  5. Néhány szép szelet gombát kiveszünk, a többit pürésítjük. Ez a művelet el is maradhat, darabosan is jó, ki hogy szereti.
  6. Hozzáadjuk a tejszínt vagy tejfölt, a kiszedett gombadarabkákat, összerottyantjuk.
  7. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 40802
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 04.

Ajánló

Nokedlivel, tésztával, natúrszelettel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vargányaszósz
Veres Mari 44 recept

A legjobb ízű gomba szerintem, kicsit drága, de ha egy erdei sétán szedjük, igazán nagy élvezet. Mindig ellenőriztessük a magunk szedte zsákmányt gombaszakértővel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek