r
Nosalty Logó

Finom habos mákos

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Katrin
Finom habos mákos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta elkészítése

Tetejére a hab elkészítése és megsütése

Összesen 720 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta elkészítése

Tetejére a hab elkészítése és megsütése

Összesen 4320 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta elkészítése

Tetejére a hab elkészítése és megsütése

Összesen 378 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1749.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 720 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.8 g

Zsír

  • Összesen
    148.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10499.3 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    4506 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1322 mg
  • Foszfor
    3807 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    624.7 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1523 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 4320 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    917.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 378 Kcal

Hozzávalók

A tészta elkészítése

Tetejére a hab elkészítése és megsütése

Elkészítés

A tészta elkészítése

  1. Fél kg tésztát megfőzünk enyhén sós vízben, majd lecsepegtetjük.
  2. A mákot és a cukrot megdaráljuk (én mindig kávédarálón darálom), majd összekeverjük.
  3. Egy nagyobb, ovális jénaiba beleöntjük a tésztát, rászórjuk a cukros mákot, és jól elkeverjük.
  4. 3 db tojássárgáját összekeverjük, és ráöntjük erre a mákos tésztára, majd ismét elkeverjük.

Tetejére a hab elkészítése és megsütése

  1. A tojásfehérjét felverjük habbá, majd közben 2 evőkanál porcukrot apródonként hozzáöntünk.
  2. Ha kemény lett a tojásfehérje, akkor erre a mákos tésztára szépen, vigyázva rákenjük, és kb. 15-20 perc alatt, közepes lángon megsütjük. Ha barnulni kezd a tojásfehérje, akkor elkészült.
  3. Kivesszük a sütőből. Hidegen szeletelhető, azaz kockára vágható, és tálalható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6290
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 05.

Ajánló

Ha marad üres tésztánk, azzal is elkészíthető. Darálunk mákot és cukrot hozzá, s a fentiek szerint készítjük el.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a mákos tésztát. Egyszer kicsit többet készítettem a kelleténél, s akkor eszembe jutott, hogy felturbózom egy kis tojásfehérje habbal. Olyan finom lett, hogy egyből el is fogyott.

Hozzávalók

A tészta elkészítése

Tetejére a hab elkészítése és megsütése

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek