r
Nosalty Logó

Vaníliás tejbegríz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Vaníliás tejbegríz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 318 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1271 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 108 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 318 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1846.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    1160 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1271 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 dl tejet egy kis tálkába öntünk, majd elkeverjük benne a pudingport a vaníliás cukorral és a két evőkanál cukorral.
  2. A többi tejet egy lábasba öntjük. A hideg tejhez adjuk a búzadarát, a csipet sót, majd közepes lángon, folyamatosan kevergetve szép lassan felforralva a tejet elkezdjük főzni a tejbegrízt.
  3. Mikor a búzadara már puha, hozzáadjuk a csomómentesre elkevert pudingot, és összefőzzük.
  4. Legvégül belekeverjük a vajat, amitől még krémesebb lesz a tejbegríz.
  5. Melegen dzsemmel, kakaóval vagy fahéjas cukorral tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 234
  • Össznézettség: 197964
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon sokszor főztem már tejbegrízt. Arra gondoltam, mi lenne, ha lenne benne egy kis extra. Így került bele a puding.:) Vajat a hagyományos tejbegrízbe is szoktam tenni, de pudinggal igazán krémes lett. Házi eperdzsemmel nagyon finom! http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nem szeretem a tejbegrízt, de pudinggal megkóstolnám. Tök jó ötlet! Puszi: Gabi

Ági78

Hmmm.... Szerintem tejberizzsel is m?ködhet a dolog, bár azt még nem próbáltam. De egyszer mindennek eljön az ideje. Talán a hétvégén a pudingos tejberizsnek is! :) Puszi: Ági

Ági78

:) Hihetetlen, hogy megint rossz helyre bírtam írni :) Pedig tényleg figyeltem!

Törölt felhasználó

Nagyon finom! Eddig csak tejberizst próbáltam pudinggal kombinálni, de ez a verzió is nagyon tetszik! Cukrozott darált mákot szórtam a tetejére, csak ajánlani tudom!

Ági78

:) Örülök, hogy ízlett! H????.... a mák klassz ötlet. Köszi, hogy megírtad! Üdv: Ági

Törölt felhasználó

Szerintem kicsit kevés bele az a 2 kanál cukor, aki egy picit is édes szájú, az tehet bele 4-et is, de ett?l függetlenül nagyon finom és eszméletlen jó ötlet vanília pudinggal, soha eszembe nem jutott volna! :-) Csodás recept!

Ági78

Szia! Örülök, hogy megtetszett és elkészítetted. Igen, a cukor mennyisége mindenképp a fogyasztó ízléséhez igazítandó. :D Üdv: Ági

cicamica1

Mennyei ez tejbegríz recept! Nagggyon fincsi lett! Köszi :)

Ági78

Szia! De örülök, hogy elkészítetted és hogy ízlett! :) Köszönöm, hogy megírtad! :)

Breekii

Nagyon jó finom lett :) Tortába tölteléknek raktam :) Isteni köszönöm

Ági78

De jó! Ennek nagyon örülök! :) Én köszönöm, hogy megírtad!

H2orsi

Ez nagyon finom volt. Apukám már egy hete zaklatott, hogy csináljak tejbegrízt, de semmi kedvem nem volt hozzá, mert olyan semmilyen ételnek tartom. Viszont kipróbáltam ezt a receptet, és nagyon bejött. Legnagyobb meglepetésemre 10 percen belül elfogyott az összes. Holnap kezdhetem elölr?l... :) (más: én is kétszer annyi cukrot tettem bele, mint a recept szerint, és így lett pont jó nekünk)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.