Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejbegrízgombóc kabátban

Tejbegrízgombóc kabátban
Tejbegrízgombóc kabátban
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy különleges, nem mindennapi édességet szerettem volna készíteni, amikor eszembe jutott a régi bundás tejbegríz receptje, amit anno lekvárral ettünk. Ezt gondoltam egy kicsit újra. Így sikerült :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 liter tejet felforralunk, majd hozzáadunk 12 ek búzadarát, 6 ek cukrot, 2 ek lisztet és két csomag vaníliás cukrot.
  2. Amikor besűrűsödik (jóval sűrűbb, formázható massza lett, mint a hagyományos tejbegríz), levesszük a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.
  3. Ezután golyókat formázunk belőle, majd beleforgatjuk lisztbe, cukros tojásba és zsemlemorzsába.
  4. Forró olajban aranybarnára sütjük.
  5. Vaníliás szósszal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 3 717
elküldve: 1
receptkönyvben: 99
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundás tejbegríz, tejbedara gombóc olajban sütve, tejbegríz gombóc olajban sütve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

362
tej 1 l
búzadara 12 evőkanál
cukor 6 ek
finomliszt 2 evőkanál
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 4 evőkanál
cukor 1 ek
tojás 5 db
zsemlemorzsa 20 dkg