Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos kocka RituCicu konyhájából

Rumos kocka RituCicu konyhájából
Rumos kocka RituCicu konyhájából
38 perc / előkészület: 30 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rumos kocka kedves ismerőseinknél hagyományos karácsonyi sütemény, és mivel a családban mindenkinek nagyon ízlett, elkértem a receptjét, és megcsináltam. Jól sikerült, én is fogom készíteni. Puha, nem túl édes, eteti magát.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

Töltelék

Tetejére

ajánlat

A babapiskóta ne legyen mázas, mert az nagyon nehezen szívja fel a rumos meggylét! A margarin puha legyen, de nem szabad felolvasztani, inkább reszeljük le nagy lyukú reszelőn.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta elkészítéséhez összekeverjük a hozzávalókat: az átszitált lisztet, a sütőport, az egész tojást, a zsírt, a kakaóport és a porcukrot.
  2. Kb. 2 ek tejföllel lazítjuk a tésztát, hogy kemény, de nyújtható masszát kapjunk.
  3. A tésztából két lapot kell sütni, vajazott, lisztezett tepsi hátulján!
  4. A megsült lapot melegen, lapos késsel alá nyúlva, óvatosan csúsztassuk le a tepsiről.

Krém

  1. A krémhez felfőzzük a fél liter tejet és az 5 evőkanál liszttel.
  2. A margarint, a porcukrot és a 3 csomag vaníliás cukrot kikeverjük.
  3. Megvárjuk, amíg kihűl a tejes keverék, majd hozzákeverjük a margarinos, cukros masszát.
  4. Amint kihűlt a két tésztalapunk, az egyiket alulra tesszük, és megkenjük a krém felével.
  5. Ezután sorban rátesszük a rumos meggylében áztatott babapiskótákat, majd a krém másik felét is rákenjük, végül a második tésztalapot tesszük rá.

Töltelék

  1. Miközben a tészta sül, az egy csomag babapiskótát rumos meggylébe áztatjuk, maximum 5 percre, hogy megszívja magát, de ne essen szét.

Tetejére

  1. Elkészítjük a csokimázat. Megolvasztunk gőz felett 10 dkg étcsokoládét, 2 evőkanál olajat keverünk hozzá.
  2. Az elkészített csokimázzal megkenjünk a sütemény tetejét.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 309
elküldve: 3
receptkönyvben: 132
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 2

szakács

RituCicu

Mióta szakács: 2013.12.20.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rumos babapiskótás szelet, csokimázas rumos szelet, meggyes-rumos szelet

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

887
finomliszt 35 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
sertészsír 1 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
porcukor 15 dkg
tejföl 2 ek
tej 5 dl
finomliszt 5 evőkanál
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
babapiskóta 20 dkg
meggylé 5 dl
sütő rum 2 ek
rumaroma 10 ml
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek