Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás rombuszkák

Vaníliás rombuszkák
Vaníliás rombuszkák
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már untam mindig csak csokis, meg kakaós, meg gyümölcsös sütit csinálni. Így megnéztem, mi van otthon, és így készült el ez a recept. Még jó, hogy lusta voltam a boltig elmenni.:-) Nem nagyon sikerült a családnak kivárni, amíg meghűl.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát. Két edény kell. Az egyikbe mehet 4 tojás fehérjéje és 4 kanál víz, ezt keményre verjük.
  2. A másikba a 4 tojás sárgája, a másik 4 kanál víz, a liszt és a 8 kanál cukor, 1 vaníliacukor és a sütőpor. Ezt is összedolgozzuk, majd a kemény fehérje felét hozzáadjuk, ezt még géppel összekeverjük, a másik felét már óvatosan fakanállal.
  3. A kivajazott, lisztezett tepsibe beleöntjük, és kb. 30 percig sütjük.
  4. Amíg sül, jöhet a krém. A vaníliapudingot úgy csináljuk meg, hogy egy bögre tejet odateszünk melegedni a bögrébe, beleöntjük a pudingport, és felöntjük tejjel, ezt csomómentesre keverjük. Ez idő alatt fel is melegszik a tej, ezt hozzáöntjük, és addig főzzük és keverjük, amíg már össze nem áll.
  5. A tűzről levéve hozzáadjuk a vaníliacukrot, a sima cukrot, a vajat és a vanília aromát (ezt ízlés szerint én vagy két kupakkal szoktam). (Ja a kezdőknek csak annyit, hogy ez azért utána történik, mert így nem ég le a puding).
  6. Ha megsült a piskóta, kettévágjuk, és megtöltjük a krém 3/4-vel, majd a a tetejére a maradékot rásimítjuk.
  7. A díszítés mehet most is, de így elolvadhat a "cukorka", ha kicsit várunk, míg legalább megszilárdul a puding, mutatósabb. (Ezt én sokszor elfelejtem.:-) )
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 991
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

kinguci1983

Mióta szakács: 2012.06.27.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos piskóta, vaníliapudingos sütemény, piskóta pudinggal töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

349
víz 8 ek
finomliszt 8 evőkanál
cukor 8 ek
tojás 4 db
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 2 ek
vaníliaaroma 10 ml
vaníliás cukor 1 csomag
tej 4 dl
vaj 5 dkg