r
Nosalty Logó

Pudingos kráter szelet 4.

NS
Pudingos kráter szelet 4.
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1003
Kalória
22.6g
Fehérje
149.8g
Szénhidrátok
33.3g
Zsír
55.7g
Víz
225.1g
Koleszterin
3.7g
Rost
77.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1003 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4007 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1628.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.8 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 1003 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    133.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6514.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    2227 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    2098 mg
  • Nátrium
    1811 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    599.1 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    222.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1270 micro
Összesen 4007 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 199 kcal

Elkészítés

  1. 9 dl tejből, 2 zacskó vaníliás pudingporból és 2-3 kanál kristálycukorból sűrű pudingot főzünk, és sűrűn kevergetve, kihűtjük.
  2. 5 tojássárgájával elkeverjük a 25 dkg kristálycukrot, az 1 dl tejet, 1 dl olajat és a 2 evőkanál kakaóport.
  3. 25 dkg liszhez hozzáadunk 1 zacskó sütőport, és az egészhez hozzákeverjük.
  4. Végül felverjük az 5 tojásfehérjét, és óvatosan - már csak fakanállal - a masszához adjuk.
  5. Sütőpapírral kibélelt, nagy tepsibe öntjük.
  6. A kihűlt pudingot evőkanállal a masszába "dobjuk".
  7. Szépen folyamatosan viszonylag egymás mellé adagoljuk, így körülötte a tészta szépen fel tud emelkedni sülés közben, a puding kicsit lejjebb lesz. Ettől lesz kráteres.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Születésnapra hozták ezt a süteményt hozzánk. Persze a receptet egyből megszereztük, azóta nálunk is nagy kedvenc. Nagy adag lesz belőle, könnyen elkészíthető finomság.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...