Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos kráter szelet 4.

Pudingos kráter szelet 4.
Pudingos kráter szelet 4.
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (68)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapra hozták ezt a süteményt hozzánk. Persze a receptet egyből megszereztük, azóta nálunk is nagy kedvenc. Nagy adag lesz belőle, könnyen elkészíthető finomság.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 9 dl tejből, 2 zacskó vaníliás pudingporból és 2-3 kanál kristálycukorból sűrű pudingot főzünk, és sűrűn kevergetve, kihűtjük.
  2. 5 tojássárgájával elkeverjük a 25 dkg kristálycukrot, az 1 dl tejet, 1 dl olajat és a 2 evőkanál kakaóport.
  3. 25 dkg liszhez hozzáadunk 1 zacskó sütőport, és az egészhez hozzákeverjük.
  4. Végül felverjük az 5 tojásfehérjét, és óvatosan - már csak fakanállal - a masszához adjuk.
  5. Sütőpapírral kibélelt, nagy tepsibe öntjük.
  6. A kihűlt pudingot evőkanállal a masszába "dobjuk".
  7. Szépen folyamatosan viszonylag egymás mellé adagoljuk, így körülötte a tészta szépen fel tud emelkedni sülés közben, a puding kicsit lejjebb lesz. Ettől lesz kráteres.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 119 762
elküldve: 32
receptkönyvben: 1 325
elkészítve: 93/131
Facebookon megjelent: -

szakács

gyöngyöske01

Mióta szakács: 2011.06.25.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos-kakaós szelet, pudingos kráter sütemény

Hozzászólások (68)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Georgina96
Georgina96 Wed, 2018-03-14 22:44

Szia, nagyon-nagyon köszönöm neked, tegnap kipróbáltam, és nagyon jól sikerült.

Andale92
Andale92 Sat, 2014-06-14 15:27

Isteni finom, legközelebb dupla adaggal fogom elkészíteni :)

mincy
mincy Tue, 2014-06-10 15:27

Szia Gyöngyöske01
Épp most sül az én művem remélem fincsi lesz. A puding olyan "dobálós"-ra sikerült remélem a tésztája is jó lesz, még meg kell tanulnom hogy a felvert fehérjét hogyan keverem el, de az se gátolja meg a finoságát ha nem is 100%-os de egy 60% ra sikerül megcsinálni.
Sütés közbeni tapasztalataim alapján elmondhatom hogy szépen jön fel a tészta és megy le a puding, elmondhatom kezdek büszke lenni magamra.
Nagyon finom lett köszönöm szépen!

diorissimo88
Diorissimo / diorissimo88 Sun, 2014-06-01 16:35

Nagyon jó kis recept! a családom rögtön beleszeretett! :) Puncs pudinggal készítettem mert az volt itthon, így is nagyok finom.

Mamika03
Mamika03 Sat, 2014-04-05 14:19

Szia,

megsütöttem az utolsó morzsáig elfogyott, elmentettem a receptesbe, sűrűn előveszem majd. :-) Köszi a receptet!

Mamika

marcipanhab
marcipanhab Thu, 2012-09-20 19:14

Szia Gyöngyöske, családunk-barátaink nagy-nagy kedvence a süti! Nálunk a tetejére 2 nagy pohár tejfölből, 2 vaníliás cukorból és 6 kanál porcukorból készült öntet kerül még ,miután a sütőből kivesszük azonnal mehet rá! Amint kihűlt szelhető (addig el kell dugnom a család elől). Próbáld meg, fenséges hozzá. Lisztérzékenyeknek: coelipán lisztből tökéletes a gluténmentes változata.
Köszönet a receptér !

missdr
missdr Fri, 2012-09-07 13:35

Nekem szinte teljesen összefolyt a puding a tepsi alján...:(( mi lehetett a baj? túl híg volt a puding vagy nem hűlt le eléggé mielőtt rádobáltam a sütimasszára?

gyöngyöske01
gyöngyöske01 / gyöngyöske01 Sat, 2012-09-08 12:05

Szia! Nem volt nagyon híg a puding? Múlt héten nekem is sikerült egy olyan pudingot vennem, hogy annyira híg volt, hogy folyt a kanálból, így én sem tudtam "dobálni" :( Besűrítettem még jobban. Jó sűrű pudingot kell főzni, esetleg még +1 dl tejet el is lehet hagyni belőle. Legközelebb próbáld így, remélem jó lesz :) üdv.

missdr
missdr Wed, 2012-09-12 03:49

Igen,ezek szerint azt hiszem híg is volt..folyós..de nem adom fel,megpróbálom még egyszer,hideg és jó sűrű pudinggal,csak nem fog ki rajtam :)) köszönöm a választ!szép hetet kívánok! :)

sonce85
Sonce / sonce85 Tue, 2012-05-29 11:24

Hm...nagyon fincsi lett,elkészítettem.Egyszerű,gyors és szuper finom. Legközelebb felcserélem a színeket :-)

Köszi a receptet :-)

hraurie
hraurie Thu, 2012-05-17 13:58

18 éves vagyok, az írásbeli érettségik lezárása után pedig gondoltam, ha már itthon vagyok és a szóbelire készülök, meglepem valamivel a családot. Nem vagyok nagy szakács, így kissé félve kezdtem hozzá a sütinek. Nem rég készült el, kisebb bakikat leszámítva (bőre lett a pudingnak) nagyon jól néz ki és isteni íze van! Alig várom, hogy leessen a család álla! :)
Én is kétféle pudingból csináltam, csokiból és vaníliából.
Köszönöm szépen a receptet! :)

gyöngyöske01
gyöngyöske01 / gyöngyöske01 Fri, 2012-05-18 14:01

Szia! Örülök, hogy ezt a receptet választottad. Az ilyen fajta "keverős" sütik közül bátran neki állhatsz bármelyiknek, könnyű ez elkészítésük és a siker nem marad el :) Sűrűn kell kevergetni a pudingot, úgy kell kihűteni, hogy ne bőrösödjön a teteje, de porcukorral is meg lehet még hinteni.
Gondolom sikered volt a családban, az érettségihez is ezt kívánom! :)

Almamagocska
Almamagocska / Almamagocska Sun, 2012-05-13 21:40

Szia Gyöngyöske ! Szokadszorra elkészítettük ma is a receptedet, olyan variánssal, hogy a vanilia pudingot 3 részre osztjuk, egyikbe csöppentünk, piros, a másikba zöld ételszinező folyadékot harmadik részt eredetiben hagytuk. Az ízén nem változtat semmit, de a látvány az magáért beszél :)

andrasnelukacs
andrasnelukacs Sat, 2012-04-28 12:03

Ezt most én is megsütöttem, annyi módosítással, hogy tettem a tésztájába pici fahéjat, és egy kávéskanál rumaromát, valamint egy csipet sót. A pudingból pedig kétfajtát tettem bele. egy epreset, és egy vaníliásat. Nagyon finom.

marikaradnai
marikaradnai Sun, 2012-04-22 11:54

Isten àldjon meg Gyöngyöske !!! Hàla Neked ès a többi szakàcsnak, (èn a kètbalkezes nagymama a konyhàban) mègis hös vagyok az unokàim szemèben, imàdnak a nagymamàhoz jönni !!! Nagyon szèpen köszönöm ezt az egyszerü ès nagyszerü sütit !!!
üdv.
Marika

gyöngyöske01
gyöngyöske01 / gyöngyöske01 Sun, 2012-04-22 12:21

Nagyon szívesen, és köszönöm a kedves szavakat! :) Általában ezek a "keverős" sütik egyszerűek és bátran érdemes velük próbálkozni, főleg ha gyerek, unoka van a családban, habár mi felnőttek sem tudunk a finomságoknak ellen állni. :)

manitu21
manitu21 Sat, 2012-03-10 20:38

Szia Gyöngyöske01 !
Nagyon bénus vagyok a sütéshez, sosem szoktam sütni, ez az első süti aminek nem bírtam ellenállni. Rendkívül finom lett, és tényleg egyszerű. Imádjuk! A pudinggal kell még legközelebb csinálni valamit hogy ne búvárkodjon le a tészta aljára. Köszi a receptet!

Erika04
Erika04 Mon, 2012-02-27 11:05

Tegnap ez lett nálunk az ebéd utáni nasi! Nagyon finom lett, sárga piskótával, és étcsokis pudinggal!

dallam'75
dallam'75 Fri, 2012-02-17 23:27

Szia!
A pudingot hűlés közben muszáj keverni, hiszen akkor folyós marad....Megkeményedik majd a sütiben? Nagy baj, ha én nem kevergetem, keményre hagyom hűlni és úgy teszem a sütibe?Bár belegondolva, akkor meg lehet lent maradna a tepsi aljában...

gyöngyöske01
gyöngyöske01 / gyöngyöske01 Sun, 2012-02-19 19:09

Pontosabban főzés közben keverem,hogy le ne égjen és ha sűrű lett a puding akkor zárom el. Igy hagyom kihűlni és annyira megy bele a masszába, hogy ettől lesz kráter szerű.

Reka-Beatrix
Reka-Beatrix Sun, 2012-02-19 18:53

Én kiraktam hidegre, és néha-néha megkevertem, olyan langyosra hűlt meg, mire beleraktam a tésztába. (Gondolom azért javasolta a keverést, hogy ne képződjön rajta réteg - meg így homogén marad.) Legközelebb használj kevesebb tejet, mondjuk csak 7-8 dl, úgy biztosan nem fog folyni. Saját tapasztalat: a sütőben a puding nem keményedik meg, csak miután már meghűlt az egész tészta. :) Remélem, nem okoskodtam túl a dolgot. Elnézést, ha igen.

gyöngyöske01
gyöngyöske01 / gyöngyöske01 Sun, 2012-02-19 19:14

Igen így van, jól gondoltad - készítetted hűlés közben kevergetni kell, vagy porcukrot szórni a tetejére és akkor nem lesz olyan kemény a teteje :)

bakancsi
bakancsi Sun, 2011-09-25 10:22

Sziasztok!

Én is elkészítettem! Bár Nekem kissé lágy maradt a puding és így lég bajos kiműteni a tepsiből de az íze nagyon fincsi lett!
A párom nem egy nagy sütis de ebből bezabált!
Köszi a receptet! :-))))

gyöngyöske01
gyöngyöske01 / gyöngyöske01 Thu, 2011-09-29 21:45

Nem tudom miért lett olyan lágy a puding. Mikor megfőzöd egy jó sűrű pudingot kapsz és még a tepsiben is sül, jól szeletelhető lesz és nem folyik. Örülök azért, hogy sikere volt :)

ybabeci
ybabeci Thu, 2011-09-22 22:43

Közben elkészítettem sütőpapírral, kicsit megszenvedtem vele, de az eredmény kárpótolt érte...:) És mit gondoltok a süti inverz változatáról? Ha kimaradna a tésztájából a kakaó és puding lenne csokis?!

manitu21
manitu21 Sat, 2012-03-10 20:24

Nekem 45 percig sült, bár elég magas lett, mivel nem túl nagy a tepsi. Vékonyabb rétegben talán 30-35 perc is elég.

szrozika
szrozika Thu, 2011-09-22 07:16

35-40 percig kell sütni kis lángon. A pudingot én is forrón szoktam rátenni a tésztára. A tejfölt pedig akkor teszem a süti tetejére, amikor megsült. Kiveszem a sütőből és azonnal ráteszem a tejfölt (6 ek. porcukor, 1 cs. vaniliás cukor). Meg kell várni, amíg kihül, utána szeletelhető. A tejföl rajta így egészen krémes lesz. A fiam és a barátai imádják.

ybabeci
ybabeci Mon, 2011-09-19 21:31

Szia!
El szeretném készíteni a sütit, de nem tudom, hogyan "kerülhetném meg" a sütőpapíros tepsi kibélelést?!:) Nincs rá más megoldás, mondjuk zsírozott lisztezett?! Köszönöm a választ! Üdv:Niki

manitu21
manitu21 Sun, 2012-03-11 12:42

Én kaptam egy többször felhasználható sütőpapírt (Lidl), életemben először sütöttem vele de nagyon egyszerű, simán lejön róla a süti. Érdemes venni egyet!

gyöngyöske01
gyöngyöske01 / gyöngyöske01 Wed, 2011-09-21 21:47

Szerintem nincs jobb dolog a sütőpapíros megoldásnál, nem kell nagyon mosogatni sem utána.Persze el is hagyható ha vékonyan kivajazod és liszttel megszórod a tepsit.

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj Sun, 2011-09-18 08:44

Megcsináltam tegnap, finom lett, nagyon jó a tészta is! (nem bírtam magammal és 6 ek. cukrot tettem a 2 zacskó pudingporhoz, jó lett így)
Két vanília pudingom volt, úgyhogy nem lett tarka, majd legközelebb! Jó kis recept, köszi. :-)

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj Thu, 2011-09-15 07:41

Hali! Na ez a recept kell nekem is, a férjem puding-őrült, minden, ami pudingos az jöhet! :-) Kérdésem az lenne, hogy nem kevés a pudingba a 2-3 ek. kristálycukor? Elég édes lesz?
Arra gondoltam, hogy kétféle pudingból csinálom meg és így tarkább lesz, többízű.......

gyöngyöske01
gyöngyöske01 / gyöngyöske01 Thu, 2011-09-15 10:30

 Mi is elég édes szájúak vagyunk és elég bele ennyi cukor. Próbáld ki a két féle pudingot, biztos finom lesz, csak vigyázni kell szerintem, hogy ne folyjanak össze.

998
tojás 5 db
cukor 25 dkg
napraforgó olaj 1 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 1 l
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 2 ek