r
Nosalty Logó

Pudingos gyümölcsös szelet Marától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pudingos gyümölcsös szelet Marától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Krémhez

Sárga tészta

Barna tészta

Összesen 1071 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Krémhez

Sárga tészta

Barna tészta

Összesen 6424 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Krémhez

Sárga tészta

Barna tészta

Összesen 251 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 1071 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    297.1 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3663 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    951 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    821.1 g
  • Cukor
    468 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3077 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    1215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2924 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2005 micro
Összesen 6424 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 251 Kcal

Hozzávalók

Krémhez

Sárga tészta

Barna tészta

Elkészítés

Krémhez

  1. A tojások fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját egyenként hozzákeverjük, óvatosan, hogy a tészta ne törjön össze, utána hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és végül a langyos olvasztott margarint.
  2. A barna tésztát ugyanígy készítjük, csak hozzáadjuk a kakaóport.
  3. Sütőpapíros sütőlapra tesszük, és egyenként megsütjük.
  4. Amikor kisültek a lapok, még melegen a sárga tésztát baracklekvárral megkenjük, és rátesszük a barna lapot.
  5. A pudingot a szokásos módon felfőzzük, és amikor kicsit már kihűlt, hozzákeverjük a margarint.
  6. A barna tészta tetejére rásimítjuk a maradék krémet, és tetszés szerinti gyümölccsel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 6190
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mivel most van a finom gyümölcsérő szezon, ezt a finom süteményt készítettem.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Krémhez

Sárga tészta

Barna tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.