r
Nosalty Logó

Pudingos gyümölcsös szelet Marától

NS
Pudingos gyümölcsös szelet Marától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Krémhez

Sárga tészta

Barna tészta

1071
Kalória
17.2g
Fehérje
136.9g
Szénhidrát
49.5g
Zsír
68.7g
Víz
240.1g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
78.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Krémhez

Sárga tészta

Barna tészta

Összesen 1071 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Krémhez

Sárga tészta

Barna tészta

Összesen 6424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Krémhez

Sárga tészta

Barna tészta

Összesen 251 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    136.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 1071 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    297.1 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3663 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    951 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    821.1 g
  • Cukor
    468 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    412.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3077 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    1215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2924 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2005 micro
Összesen 6424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 251 kcal

Elkészítés

Krémhez

  1. A tojások fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját egyenként hozzákeverjük, óvatosan, hogy a tészta ne törjön össze, utána hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és végül a langyos olvasztott margarint.
  2. A barna tésztát ugyanígy készítjük, csak hozzáadjuk a kakaóport.
  3. Sütőpapíros sütőlapra tesszük, és egyenként megsütjük.
  4. Amikor kisültek a lapok, még melegen a sárga tésztát baracklekvárral megkenjük, és rátesszük a barna lapot.
  5. A pudingot a szokásos módon felfőzzük, és amikor kicsit már kihűlt, hozzákeverjük a margarint.
  6. A barna tészta tetejére rásimítjuk a maradék krémet, és tetszés szerinti gyümölccsel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x22

Mivel most van a finom gyümölcsérő szezon, ezt a finom süteményt készítettem.

Nosalty stories

További receptek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...