r
Nosalty Logó

Vaníliás-meggyes-mákos kuglóf

Alkonyat
Vaníliás-meggyes-mákos kuglóf
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A meggyes réteghez

758
Kalória
9.2g
Fehérje
97.3g
Szénhidrát
37.4g
Zsír
28.6g
Víz
167.2g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
57.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A meggyes réteghez

Összesen 758 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A meggyes réteghez

Összesen 4549 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A meggyes réteghez

Összesen 272 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 758 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    224.2 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1003 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5884.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1985 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    2143 mg
  • Nátrium
    1357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    583.6 g
  • Cukor
    343 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    171.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1697 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1668 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 4549 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat a kétféle cukorral, a vanília aromával és a tojással kihabosítjuk.
  2. A lisztet a sütőporral, mákkal, tortadarával és a csipet fahéjjal összekeverjük, és hozzáaadjuk a tojásos masszához, majd hozzáadjuk a tejet, és jól összedolgozzuk.
  3. Kivajazott, kilisztezett kuglóf formába öntjük, és 180°C-os előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. (Fontos a tűpróba!)
  4. A krémhez a pudingport a kétféle cukrot és a vanília aromát elkeverjük a tejben. Sűrű krémet főzünk belőle.
  5. A vajat megolvasztjuk, és a langyosra hűlt pudinghoz adjuk, majd jól kihabosítjuk. Ha túl folyósnak találjuk, pár percre hűtőbe rakjuk, hogy picit szilárduljon.
  6. A lecsepegtetett meggyet egy lábasba tesszük, megszórjuk cukorral, és addig kevergetjük lassú tűzön, míg a cukor fel nem olvad, közben a vaníliás cukrot a pudingporral és kb. 0,5-1 dl vízzel elkeverjük, és hozzáöntjük a meggyhez, besűrítjük.
  7. A teljesen kihűlt kuglófot 3 karikába vágjuk, az alsó lap tetejét megkenjük a krémmel, ráhalmozzuk a meggyet, picit belenyomkodjuk, majd rátesszük a középső lapot, azt csak krémmel kenjük meg, majd befedjük a 3 karika lappal.
  8. Tetejét meghintjük porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Már csak egy jó kuglóf forma hiányzott a készletből, a héten pótolta ezt a hiányosságot a férjecském, és gondoltam felavatom.:-)

További receptek

Duplacsokis kuglóf

Ha van otthon kuglófformánk, aligha menekülünk az ünnepi kuglófsütések elől. A piskótás süteményt azonban nemcsak ünnepek alatt érdemes elkészíteni, hiszen meglepően egyszerű, de ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...