Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás-meggyes-mákos kuglóf

Vaníliás-meggyes-mákos kuglóf
Vaníliás-meggyes-mákos kuglóf
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már csak egy jó kuglóf forma hiányzott a készletből, a héten pótolta ezt a hiányosságot a férjecském, és gondoltam felavatom.:-)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A meggyes réteghez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a vajat a kétféle cukorral, a vanília aromával és a tojással kihabosítjuk.
  2. A lisztet a sütőporral, mákkal, tortadarával és a csipet fahéjjal összekeverjük, és hozzáaadjuk a tojásos masszához, majd hozzáadjuk a tejet, és jól összedolgozzuk.
  3. Kivajazott, kilisztezett kuglóf formába öntjük, és 180°C-os előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. (Fontos a tűpróba!)
  4. A krémhez a pudingport a kétféle cukrot és a vanília aromát elkeverjük a tejben. Sűrű krémet főzünk belőle.
  5. A vajat megolvasztjuk, és a langyosra hűlt pudinghoz adjuk, majd jól kihabosítjuk. Ha túl folyósnak találjuk, pár percre hűtőbe rakjuk, hogy picit szilárduljon.
  6. A lecsepegtetett meggyet egy lábasba tesszük, megszórjuk cukorral, és addig kevergetjük lassú tűzön, míg a cukor fel nem olvad, közben a vaníliás cukrot a pudingporral és kb. 0,5-1 dl vízzel elkeverjük, és hozzáöntjük a meggyhez, besűrítjük.
  7. A teljesen kihűlt kuglófot 3 karikába vágjuk, az alsó lap tetejét megkenjük a krémmel, ráhalmozzuk a meggyet, picit belenyomkodjuk, majd rátesszük a középső lapot, azt csak krémmel kenjük meg, majd befedjük a 3 karika lappal.
  8. Tetejét meghintjük porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 631
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

töltött kuglóf, pudingos kuglóf, gyümölcsös kuglóf pudingkrémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

758
vaj 10 dkg
porcukor 16 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 3 db
finomliszt 15 dkg
sütőpor 1 csomag
mák 4 dkg
csokoládédara 4 dkg
fahéj 1 csipet
vaníliaaroma 10 ml
tej 1 dl
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 2 dl
cukor 10 dkg
vaníliás pudingpor 30 g
vaníliaaroma 2 teáskanál
vaj 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
meggybefőtt 350 g
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 1 ek
vaníliás pudingpor 10 g