r
Nosalty Logó

Vaníliás máglyarakás kalácsból

Swampy
Vaníliás máglyarakás kalácsból
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

531
Kalória
11.9g
Fehérje
80.5g
Szénhidrát
18.5g
Zsír
95.5g
Víz
127.5g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
55.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    95.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 531 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    147.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1020 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4433.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1262 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1215 mg
  • Nátrium
    1460 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    643.6 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    763.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    580 micro
  • Kolin:
    875 mg
  • Retinol - A vitamin:
    496 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1491 micro
Összesen 4243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, majd vékonyra szeleteljük. (Forró vízben lehet forrázni 2-3 percet, és puhább lesz. Én ezt kihagyom.) Ha barnulna, locsoljuk meg kevés citromlével.
  2. A kalácsot nem túl vékonyan felszeleteljük.
  3. A vaníliarudat kettéhasítjuk, magjait kikaparjuk. A tejet a 10 dkg cukorral és a vaníliával felmelegítjük (NEM FORRALJUK, csak hogy a cukor elolvadjon.) majd belekeverjük a tojások sárgáját.
  4. A sütőt előmelegítjük, egy formát kivajazunk, és meghintjük morzsával. A kalács felét egyesével belemártjuk a cukros-tojásos tejbe, és a formába fektetjük.
  5. Megkenjük a lekvár felével, elosztjuk rajta az almát, amit megszórunk fahéjjal és a darált dióval. Majd betakarjuk a mártott kalács másik felével. Ezt kb. 20-25 percig sütjük.
  6. Amíg sül, addig a fehérjét kemény habbá verjük a 15 dkg cukorral és egy csipet sóval.
  7. Amikor a süti megsült, kivesszük a sütőből, 5 percig pihentetjük, és a sütőt levesszük kb. 120 °C-ra.
  8. A tésztát megkenjük a maradék lekvárral, és ráhalmozzuk a tojáshabot.
  9. Visszatoljuk a lehűlt sütőbe, és még kb. 15 percig sütjük, amíg a hab barnulni kezd.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x30

Sok az almánk itthon, és már nagyon untam a porhanyós almást....ezért pont kapóra jött ez a recept. Eredetileg a Fanny X.évfolyam, 3. számában található.

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...