Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Linzervirágok 2. - csokimázas

Linzervirágok 2. - csokimázas
Linzervirágok 2. - csokimázas
30 perc / sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A történet nem mai, vagy 30 éve lehetett. Esküvőre készültünk az unokatestvéreméknél. Egész héten sütöttek az asszonyok. Már akkor is szívesen dolgoztam a konyhában. A sok-sok édesség között ez a süti is ott volt. Akkor megfogadtam kislányként, hogy ha "nagy" leszek, ezt a szép linzert én is elkészítem. Azóta sűrűn megsütöm:). Igaz, egy hagyományos linzer, de nagyon mutatós ebben a szép ruhában:).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltéshez és díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy rugalmas legyen.
  2. Nyújtjuk, szaggatjuk, majd megsütjük.
  3. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, napraforgó olajjal kicsit hígítjuk.
  4. S kihűlt tésztát bevonjuk csokival (kiskanállal szoktam).
  5. A tojásfehérjét kikeverjük (nem habbá verjük) a porcukorral, neylonzacskóba vagy papírtölcsérbe tesszük.
  6. A csokimázas virágokat feldíszítjük a cukormázzal.
  7. Ha megszáradt a díszítésünk, lekvárral összeragasztjuk a linzereket.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 673
elküldve: 1
receptkönyvben: 165
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

linzer, apró sütemény, díszes-csokimázas linzervirágok

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vtbea
vtbea Sun, 2012-12-09 18:16

Szia Rita!

Ismét nem csalódtam. :) Persze, ha kicsit is kételkedtem volna a receptedben, akkor bizonyára nem sütök belőle rögtön 3 adagot. :) Bár volt már linzerreceptem - sokszor sütöttem is az alapján - szinte biztos voltam benne, hogy a tied finomabb lesz, úgyhogy idén karácsonyra ezt készítettem.
Nem csokiztam és díszítettem, csak sima linzernek csináltam meg. Már akkor tudtam, hogy tökéletes, mikor gyúrtam a tésztát. Két adag islert is készítek belőle az ünnepekre.

Mivel te nem szoktad számolgatni, de sokakat érdekel, így leírom, hogy a 3 adagból nagyméretű linzerszaggatóval 88 db lett. Nem nyújtottam nagyon vékonyra.

Bea

vtbea
vtbea Tue, 2012-12-11 16:15

Szia Rita!

Köszönöm az isler receptjét! Istenien néz ki.

Bea

Időközben elkészült az isler. Egy baja van: kizárt, hogy karácsonyra marad belőle. :)

sweetmate4you
sweetmate4you Tue, 2012-01-24 14:32

Kedves Rita!
A viragocskak finomak, csak nagyon hamar elfogynak::)) Varom a tovabbi szepsegeket. A konyokmeggyes suti es a citromtorta is egy koltemenynek nevezheto a weboldalon!! Egy szep hetet kivanok!!! Udv. Sonja

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2012-01-24 15:50

Szia Sonja!
Nekem is az a problémám ezzel a sütivel ( is ), hogy gyorsan fogy :D
A konyakmeggyes sütit itt találtam a Nosalty-n. Nagyon finom süti :)
Neked is minden jót, szép hetet!
Üdvözletem: Rita

sweetmate4you
sweetmate4you Fri, 2012-01-06 17:32

Kedves Rita! egy kerdesem lenne, a tojasfeherjenek mennyire kell kemenynek lenni? Koszonom elore is. Udv Sonja

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2012-01-06 18:22

Szia Sonja!
Jó kérdés :) Se híg, se nagyon kemény ne legyen. Ha nagyon kemény, akkor nem igazán tudod kinyomni, ha híg, akkor meg össze-vissza folyik :) De leírtam a mennyiséget, hogy 1 tojásfehérjéhez kb. mennyi porcukor kell. De ez függ a tojás méretétől is. Tudtam valamit segíteni? :)

sweetmate4you
sweetmate4you Sat, 2012-01-07 22:25

Kedves Rita!
koszonom szepen a segitseget, ha elkeszul majd beszamolok rola. Egy szep heteveget kivanok!! Udvozlettel Sonja:)

baby_katika
Katika / baby_katika Mon, 2011-05-09 09:48

Csatlakozva Éva-Anyócához, én is rögtön felismertem a várva-várt virágocskákat a barackok után!
Mentve, köszönjük!
Üdv, Kati

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-05-09 08:50

Kedves TraRita!

Végre, az őszibarackok után itt van:-)))
Csoda gusztán néznek ők is ki:-))
Elmentve:-)))
Szép napot és köszönöm:-))) !
Éva-Anyóca

1264
finomliszt 35 dkg
margarin 18 dkg
tojássárgája 2 db
sütőpor 1 csomag
porcukor 15 dkg
tejföl 2 ek
lekvár/ dzsem 10 dkg
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
tojásfehérje 1 db
porcukor 20 dkg