r
Nosalty Logó

Vaníliás karika Mercedes konyhájából

Mercedes
Vaníliás karika Mercedes konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

811
Kalória
10.8g
Fehérje
99.2g
Szénhidrát
41.6g
Zsír
20.7g
Víz
163.3g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
33.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4871 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    249.6 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    980 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2287.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1161 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    595.2 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    124.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1864 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1826 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 4871 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 466 kcal

Elkészítés

  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a sütőporos lisztet, a vaníliarúd kikapart magját, a citromhéjat és a csipet sót. Morzsalékosra dolgozzuk. Eddig a folyamatig használhatunk dagasztógépet is. Majd gombóccá formázzuk kézzel. Frissentartó fóliába csomagolva hűtőben 1 órát pihentetjük.
  3. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
  4. A tésztát lisztezett felületen (esetemben szilikonos gyúrólapon) fél centi vastagságúra nyújtjuk, majd kb 5-6 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A közepét kilyukasztjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük, két adagban megsütjük. 180 fokos előmelegített sütőben adagonként kb 15 perc alatt.
  6. A kisült karikák alját az olvasztott csokoládéba mártjuk, majd hagyjuk, míg megszilárdul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Elég rossz passzban álltam neki életem első vaníliás karikájának. Kezdjük azzal, hogy az első adag tésztának a közepét elfelejtettem kiszúrni, na sebaj, gondoltam a következő már oké lesz. De elakadtam ott, hogy mivel is szúrjam ki. Almacsutka vájót ajánlottak hozzá, de nekem nincsen. Akkor próbálkoztam egy alkoholos filc kupakjával, amibe beleragadt a tészta már az első próbálkozásnál. Volt itthon pezsgőtabletta, amit mi nem fogyasztunk, annak az átmérője meg túl nagynak bizonyult. Aztán csak találtam egy vékony rövides poharat, ami bevált:) A receptet egy újságban találtam, picit változtattam rajta. Fincsi lett.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...