Nosalty Logó

Sablé Viennois à la Vanille

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Sablé Viennois à la Vanille
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 624 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 2492 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 471 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 624 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    156.4 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 2492 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 471 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük kb. 180 fokra.
  2. A megolvasztott vajat robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a tojásfehérjét és a vaníliarúdból kikapart magokat, pár percig megint keverjük, habosítjuk.
  3. Aztán beleszitáljuk a lisztet, óvatosan elkeverjük. Könnyű állagú tésztát kell kapnunk.
  4. Csillagcsőrös habzsákba töltjük, majd W vagy S alakban sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk.
  5. A sütési idő körülbelül 10-12 perc.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sűtés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10877
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 25.

Ajánló

Reggel, délben, este, nagymamáknak, osztálytársaknak...egyszóval mindig, mindenhol, mindenkinek. :D

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tulajdonképpen egy egyszerűnek tűnő omlós keksz (a név csak azért van ilyen szép terjedelmesen kiírva, hogy végre valami gyakorlati hasznát is vegyem a franciatudásomnak:D), de csak tojásfehérje kell a tésztájába. Akinek eddig ugyanúgy kétségei voltak a vaníliarúddal szemben mint nekem, annak üzenem, hogy ennek a keksznek valami elképesztő íze van, szerintem pont a vaníliarúd miatt (erről hosszabban is szövegelek), kérlek, ne spóroljátok ki belőle! Nem fogjátok megbánni. Pierre Hermé (számomra az egész recept a "gasztropicasso" és a vanília katartikus diadala) receptje, amit Ízbolygónál fedeztem fel. Határozottan a legeslegjobb keksz, amit valaha is kóstoltam. (Pedig a saját "alkotásaimmal" legtöbbször nem vagyok kibékülve, és mindig találok rajtuk kritizálni valót...ennek max. a küllemén lenne mit javítani...:-)) Szövegelés itt.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Szilvi! Ez a keksz kinézetre is úgy jó ahogy van, semmi kivetnivalót nem hagy maga után...nagyon ügyes vagy zsenge korod ellenére.Én is kifogom próbálni. Köszönjük a receptet! Üdv.:Mucóka

mislenbaba

Szilvi! Te még sokra viszed, én mondom neked Buga Józsi (helyett Icu). Olvasgattam a blogodat, vicces, szép, a képek gyönyör?ek ! Örülnénk, ha tennél ki magadról képet. Besz--ás, hogy még csak 15 éves vagy!!!

Törölt felhasználó

köszönöm szépen mindkett?töknek. mislenbaba, parancs teljesítve. :D

Törölt felhasználó

Vajon margarinnal is ugyan olyan finom lenne? Vagy maradjak a vajnál? A segít? válaszokat el?re is köszönöm!

A.Eszter

Minden linzerre igaz, hogy a fele zsír, fele margarin a legjobb, mert laza omlós lesz, de a csak zsírral ellentétben nem omlik jobban mint kellene, és tovább is eltartható, mint a csak margarinos.

MsWhitesnake

Kedves Szaszamadár! Megcsináltam egyszer, majd tripla adagból, most már harmadjára fogom csinálni, de valószín?, hogy most sem fogok tudni eleget sütni. Én karikára nyomtam ki, és miután megsült megszórtam cukorral, és házi rebarbara jam-b?l pöttyintettem egyet a közepére. Ja egy kicsit különvettem, raktam bele kakaót, az is nagyon-nagyon finom lett. Köszi a receptet!

Emy88

köszönöm a receptet ISTENI FINOM lett :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek