r
Nosalty Logó

Nyomdázható vaníliás keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Nyomdázható vaníliás keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2531 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 422 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1678.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.8 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 2531 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 407 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha vajhoz hozzáadjuk a cukrot, a nádcukrot, a vaníliás cukrot és a tojást, és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és jól összedolgozzuk. Puha tésztát kapunk. 3-4 órára hűtőbe vagy 40-50 percre mélyhűtőbe tesszük a tésztát.
  2. Kivesszük a hűtőből, kissé átgyúrjuk, és lisztezett felületen 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. A tészta felületét is lisztezzük, a belenyomdázzuk a mintát, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben, az előmelegített sütőben 8-12 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, amikor a szélük éppen barnulni kezd.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 290
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 147
  • Össznézettség: 37034
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 12.

Ajánló

Fontos, hogy egyszerű finomlisztet használjunk, mert a süteménylisztek esetleg megdagadnak, és nem lesz szép a minta. Kísérletezhetjük, hogy kevés kakaóval helyettesítjük a liszt egy részét, vagy citromhéjjal, fahéjjal ízesítjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyomdázható vaníliás keksz
nyultanti 100 recept

Többféle sütipecsétem van, de hiába kísérleteztem, nem adta ki a mintát egyik recept sem igazán. De vajon kitől lehet megszerezni a megfelelő receptet? Hát a keramikustól, aki sütipecséteket készít! Ez tőle van, és végre elégedett voltam az eredménnyel én is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...