r
Nosalty Logó

Vaníliás vagy kakaós csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rékanya
Vaníliás vagy kakaós csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1334 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 6674 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 328 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1542.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1334 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    273.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7713.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1253 mg
  • Nátrium
    4989 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    906.8 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    654 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 6674 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 328 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet felmelegítjük, hogy langyos legyen. A sót és a cukrot egy nagyobb keverőtálba tesszük, és a langyos tejet ráöntjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és kis keverés után ráöntjük az olajat. Állni hagyjuk 10 percig.
  2. Ha kezd habosodni az élesztős tej, beletesszük a lisztet, és jól összegyúrjuk. Hagyjuk kelni, míg szép nagy nem lesz.
  3. Ha megkelt a tészta, 2 vagy 4 felé vesszük, attól függ, mekkora csigákat szeretnénk, majd téglalappá nyújtjuk az adott adagot.
  4. Felolvasztott margarinba vaníliás cukrot teszünk, megvárjuk, hogy kicsit visszadermedjen, majd rákenjük a kinyújtott tésztára. Feltekerjük, és kb. 1,5-2 cm-es darabokra szeljük. A kakaós változatot szintén megkenjük margarinnal, és rászitáljuk a kakaót és a porcukrot ízlés szerint, ki milyen kakaósan vagy édesen szereti.
  5. Sütőpapíros tepsire tesszük, hagyjuk még kicsit kelni, majd előmelegített sütőben (villanytűzhely) kb. 180-200 fokon 10-15 percig sütjük.
  6. Az 1 dl tejet a kenéshez felmelegítjük, beleteszünk 1 cs vaníliás cukrot, és mikor a csigák már 1-2 perce bent vannak a sütőben, megkenjük őket vele, illetve kivétel előtt 1-2 perccel szintén kapnak egy kis tejes kenegetést.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7538
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 11.

Ajánló

Ha valaki szereti a különlegességet, akkor igazi vanília belsejét is tehet bele. Illetve, ha valaki szereti a mazsolát, akkor azzal is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rékanya 2 recept

A recept tésztáját sajtos kifli gyártásához használtam, majd kiderült, hogy a kislányom tej- és tojásérzékeny, és eléggé le van redukálva, hogy milyen édességet ehet. Kicsit átalakítva ez a receptet született meg, ez az édes változata.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek