Nosalty Logó

Darázsfészek Iluskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Darázsfészek Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1083 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4333 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 337 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1083 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.5 g

Zsír

  • Összesen
    188.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3038.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    641 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    1489 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.7 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    714 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 4333 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 337 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt cukros tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, sóval, és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Amikor egyenletes a tészta, beledolgozzuk az olajat is.
  2. Kilisztezett edényben, liszttel meghintve letakarva duplájára kelesztjük.
  3. Kétfelé vesszük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastag téglalapra nyújtjuk. Megkenjük az 5 dkg olvasztott vajjal, majd rászórjuk egyenletesen az apróra vágott vagy tört diós cukrot. Feltekerjük.
  4. Éles késsel másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapíros tepsibe rakjuk. A másik fél tésztával is ugyanígy járunk el, csak dió helyett a kakaós porcukorral szórjuk meg. Az olvasztott vajjal jól megöntözzük.
  5. Hideg sütőbe toljuk, és begyújtjuk a sütőt. 200 fokon sütjük.
  6. Mikor majdnem kész, megöntözzük a forró vaníliás cukorral elkevert tejjel. Még pár percre visszatoljuk a sütőbe. Világosra sütjük. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7747
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A sütés közben szálló illatok, valami mennyei... Ha magasabb falú tepsiben sütjük, akkor a csigák felfelé fognak kelni és szép, magas tekercseket kapunk. Én gáztepsiben sütöttem, de így sem panaszkodom, hisz a végeredmény tökéletes lett!!

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek