r
Nosalty Logó

Vaníliás gyümölcskrémleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Vaníliás gyümölcskrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leves elkészítése

A hab elkészítése

Összesen 167 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leves elkészítése

A hab elkészítése

Összesen 666 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leves elkészítése

A hab elkészítése

Összesen 57 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    191 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 167 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    763.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    261 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 666 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 57 Kcal

Hozzávalók

A leves elkészítése

A hab elkészítése

Elkészítés

A leves elkészítése

  1. A gyümölcsöket megtisztítjuk, és felkockázzuk, majd az almát és a narancsot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a fűszereket, és a 2 ek. édesítőt, és addig főzzük, míg az alma megpuhul.
  2. Beletesszük a szőlőszemeket, a vaníliát és a felkarikázott banánt, kicsit rotyogtatjuk, elzárjuk alatta a lángot, beleöntjük a citromlevet, és botmixerrel beleturmixolunk néhányat.
  3. Félretesszük, hogy kicsit kihűljön, addig elkészítjük a habot.

A hab elkészítése

  1. A tojásfehérjéket felverjük a porított xylittel, óvatosan forrásban lévő vízbe kanalazzuk, és egyenként mindkét felüket pár perc alatt megfőzzük.
  2. Jól lehűtve, vagy azon melegében tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 476
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ősszel készül a legtöbb gyümölcsleves nálunk: tobzódunk a hazai, finomabbnál finomabb gyümölcsökben. Hidegen és melegen egyaránt isteni, és nem igényel túl sok anyagi befektetést. Időbelit meg pláne. Most piros gyümölcsök nélkül készítettem, jó sok vaníliával és tojáshabbal!

Hozzávalók

A leves elkészítése

A hab elkészítése

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek