Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókusztejes eperkrémleves

Kókusztejes eperkrémleves
Kókusztejes eperkrémleves
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eperszezon van, tehát ki kell találni valami újdonságot. Valahol egyszer láttam, vagyis olvastam már róla, de nem találtam meg a receptet, ezért a saját kreativitásomra kellett hagyatkoznom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kb. 30 dkg epret összeturmixolunk 2 dl tejjel és a kókusztejjel.
  2. Feltesszük takarékra, és hozzáadagolunk 2 dl tejszínt.
  3. Összeforraljuk egy kicsit, levesszük a tűzről.
  4. Porcukorral és a vaníliás cukorral édesítjük, majd a maradék tejszínt is hozzáadjuk. A maradék epret daraboljuk, és beleszórjuk.
  5. Ha kihűlt, mehet a hűtőbe pár órára.
  6. A tetejét tálaláskor megszórjuk mandulával vagy kókuszreszelékkel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 692
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kókuszos_Lány

Mióta szakács: 2012.01.01.
82 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes eperkrémleves, hideg eperkrémleves, eperkrémleves mandulával és kókusztejjel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyitnikek
nyitnikek Tue, 2015-05-26 21:06

A kérdésem nekem is az, hogy hány dl-es kókusztejet használtál, mivel különböző kiszerelésben kapható, két dl, három dl, fél liter?

zeparr
zeparr Tue, 2013-05-28 12:19

Kedves lizadoki!

Azt szeretném kérdezni, hogy mekkora kókusztej-konzervet használtál? (Én eddig legalább háromféle kiszereléssel találkoztam.)
A másik kérdésem lehet, hogy butaság, de érdekelne, hogy miért kell felforralni a tejes-tejszínes gyümölcsöt. Nem elég az epret később beleturmixolni? Csak a vitaminok miatt gondoltam.
Üdv:
Vera

lizadoki
Kókuszos_Lány / lizadoki Tue, 2013-05-28 22:27

Szia Zeparr!

Igen konzervet kaptam.Teljesen mindegy valójában,mindegyikben ez a tej van.
Nem annyira lényeges a forralás.Azért csináltam,hogy jobban érjenek össze az ízek és hogy sűrűbb legyen,de kihagyható.
:) remélem ízleni fog

498
kókusztej 2.5 dl
eper 50 dkg
habtejszín 400 ml
vaníliás cukor 1 csomag
tej 2 dl
porcukor 1 ek