Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás dióssüti

Vaníliás dióssüti
Vaníliás dióssüti
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám hozta ezt a sütit a legutóbbi látogatásakor. Isteni finom volt!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az eredeti recept szerint a kihűlt tortát kiborítjuk, kettévágjuk és megkenjük tetszés szerinti lekvárral. A tetejét vaníliás mázzal bevonjuk és a mázba mártott dióbéllel díszítjük. A nagymamám most csak porcukorral hintette.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat, porcukrot, vaníliás cukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük.
  2. A kikevert masszához adjuk a darált diót, a csokoládé kb. 2/3-át lereszelve és a megmosott, lecsepegtetett mazsolát.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, amit a sütőporral elkevert liszttel együtt felváltva, könnyedén a tésztába keverünk.
  4. Kivajazott és liszttel meghintett sütőformába vagy tepsibe öntjük a tésztát és a maradék csokoládét a tetejére reszeljük.
  5. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön (kb. 170 fokon) sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy ragad-e a közepe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 214
elküldve: 7
receptkönyvben: 353
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Macska Főz

Mióta szakács: 2008.03.09.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás-diós sütemény, diós süti vaníliával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1097
vaj 17 dkg
porcukor 17 dkg
tojás 5 db
vaníliás cukor 2 csomag
dió 18 dkg
finomliszt 9 dkg
sütőpor 0.5 csomag
étcsokoládé 10 dkg
mazsola 0.5 marék