r
Nosalty Logó

Vaníliapudingos mákos bögrés

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliapudingos mákos bögrés
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A pudinghoz

A tésztához

Összesen 939 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A pudinghoz

A tésztához

Összesen 3757 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A pudinghoz

A tésztához

Összesen 271 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1658.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    766 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 939 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    218.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6635.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    3065 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    579 mg
  • Foszfor
    2055 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.6 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 3757 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 271 Kcal

Hozzávalók

A pudinghoz

A tésztához

Elkészítés

A pudinghoz

  1. A pudingport és a cukrot összekeverjük, és jó sűrű pudingot főzünk belőle. Hűlni hagyjuk, és megálljuk, hogy kóstolás címén ne nyalakodjuk el a felét.

A tésztához

  1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a mákkal, a cukorral és a vaníliás cukorral, továbbra is megálljuk a puding kóstolását, és még minőség ellenőrzés címén sem eszünk bele.
  3. A "száraz" anyagokba beleütjük a tojásokat, az olajat, a tejet (vagy kefírt), a csipet sót, és gyors mozdulatokkal egy habverő segítségével simára keverjük. Egy sűrű, de folyós tésztát kell kapnunk. (Hatalmas önuralmat gyakorolva a habverőt egyenesen a mosogatóba helyezzük, mert a nyers tésztát sem nagyon szabad enni. A család időközben összegyűlt többi tagját is elhajtjuk a pudingtól.)
  4. Ha ez megvan, akkor bevajazott, lisztezett tepsibe öntjük, majd a megmentett, kihűlt, megdermedt pudingot egy kiskanál segítségével kiszaggatjuk, és a folyós tészta tetejére halmozzuk, úgy 1 cm távolságra. (A maradék pudingot bedobhatjuk a családnak.)
  5. Az időközben előmelegedett sütőbe betesszük, és 25-30 perc alatt kisütjük. Tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy kész van-e.
  6. Ha kész, ízlés és kedv szerint felszeleteljük, és a vasárnapi ebéd után a család nagy örömére tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1084
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 101
  • Össznézettség: 125770
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 12.

Ajánló

Bárkinek, bármikor.:D

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hát az úgy volt, hogy ettem volna valami finomat. Vasárnap volt, sütni is kellett volna, de 9 hónapos kisfiam nem nagyon enged tésztát nyújtogatni, keltegetni. Ezért imádom a bögrés, kevert recepteket, és épp kedv vagy idény szerint variálok.  Akkor ilyen kedvem volt. Vaníliával álmodtam, és úgy gondoltam, hogy ennem kell. Méghozzá amilyen hamar csak lehet. Kár, hogy kisfiam még nem eheti.:D

Hozzávalók

A pudinghoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek