Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliapudingos kosárka szilvakompóttal

Vaníliapudingos kosárka szilvakompóttal
Vaníliapudingos kosárka szilvakompóttal
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hogy lehet viszonylag kevés hozzávalóból mennyei házi sütit készíteni több emberre? Hát így!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A pudinghoz

A szilvakompóthoz

ajánlat

Bármilyen más gyümölcskompóttal tálalhatjuk, idényhez illően.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a porcukrot tálba szitáljuk, hozzáreszeljük a hideg vajat. Hozzáadjuk a hideg vizet, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
  2. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük egy órára.
  3. Ha letelt az idő, lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, és muffinformákba illesztjük úgy, hogy kis kosárkákat kapjunk. Kis sütőpapírokkal kibéleljük, és babot szórunk a kosarakba (ez a lépés kihagyható, de akkor fennáll a veszélye, hogy a kosárkák felpuffadnak, és nehezebben lehet őket tölteni).
  4. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 175 fokra, és további 10 percig bent hagyjuk a sütőben.
  5. A formákból eltávolítjuk a sütőpapírt és a babot, majd hagyjuk kihűlni őket.

A pudinghoz

  1. A cukort és a keményítőt kikeverjük, adunk hozzá egy pár kanál tejet, és simára keverjük az egészet.
  2. Kikaparjuk a vaníliarúd magjait, és a keverékhez kanalazzuk. Mehet mellé a két tojás sárgája is. Az egészet jól kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet, és az egészet csomómentesre keverjük.
  3. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
  4. Ha kész, igazságosan elosztjuk a kosárkákban.

A szilvakompóthoz

  1. A szilvát apróra vágjuk, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a vizet.
  2. Kis lángon 10 percig főzzük, míg szirupos lesz, és a szilva kissé összeesik.
  3. A szilvakompótot elosztjuk a kosárkákon, és langyosan tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 605
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vajas kosárkák házi vaníliapudinggal és szilvakompóttal, házi vaníliás kosárkák

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

453
finomliszt 150 g
vaj 75 g
víz 1 ek
porcukor 1 ek
tojássárgája 2 db
tej 2.5 dl
vanília 0.5 db
cukor 4 dkg
étkezési keményítő 1.5 evőkanál
szilva 5 db
cukor 1 ek
fahéj 0.5 kávéskanál
víz 2 ek