r
Nosalty Logó

Vaníliapudingos kosárka szilvakompóttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Vaníliapudingos kosárka szilvakompóttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A szilvakompóthoz

Összesen 453 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A szilvakompóthoz

Összesen 1811 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A szilvakompóthoz

Összesen 187 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 453 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    721 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    652 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    779 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    705 micro
Összesen 1811 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

A szilvakompóthoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a porcukrot tálba szitáljuk, hozzáreszeljük a hideg vajat. Hozzáadjuk a hideg vizet, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
  2. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük egy órára.
  3. Ha letelt az idő, lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, és muffinformákba illesztjük úgy, hogy kis kosárkákat kapjunk. Kis sütőpapírokkal kibéleljük, és babot szórunk a kosarakba (ez a lépés kihagyható, de akkor fennáll a veszélye, hogy a kosárkák felpuffadnak, és nehezebben lehet őket tölteni).
  4. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 175 fokra, és további 10 percig bent hagyjuk a sütőben.
  5. A formákból eltávolítjuk a sütőpapírt és a babot, majd hagyjuk kihűlni őket.

A pudinghoz

  1. A cukort és a keményítőt kikeverjük, adunk hozzá egy pár kanál tejet, és simára keverjük az egészet.
  2. Kikaparjuk a vaníliarúd magjait, és a keverékhez kanalazzuk. Mehet mellé a két tojás sárgája is. Az egészet jól kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet, és az egészet csomómentesre keverjük.
  3. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
  4. Ha kész, igazságosan elosztjuk a kosárkákban.

A szilvakompóthoz

  1. A szilvát apróra vágjuk, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a vizet.
  2. Kis lángon 10 percig főzzük, míg szirupos lesz, és a szilva kissé összeesik.
  3. A szilvakompótot elosztjuk a kosárkákon, és langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 3704
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 02.

Ajánló

Bármilyen más gyümölcskompóttal tálalhatjuk, idényhez illően.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hogy lehet viszonylag kevés hozzávalóból mennyei házi sütit készíteni több emberre? Hát így!

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

A szilvakompóthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek