Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliapudingos-epres muffin gluténmentesen

Vaníliapudingos-epres muffin gluténmentesen
Vaníliapudingos-epres muffin gluténmentesen
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megmaradt egy csomó eper otthon és gondoltam, sütök valami finomat a családnak. Alaptésztának ezt a receptemet vettem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a pudingot a leírás szerint.
  2. A vajat felhabosítjuk a cukorral, és egyenként adjuk hozzá a tojásokat.
  3. A lisztet a sütőporral és a vaníliás cukorral elkeverjük, majd hozzáöntjük a vajas masszához. Majd belekeverjük a pudingot is. Jól elkeverjük.
  4. A megtisztított és apróra vágott epret is hozzákeverjük fakanállal, különben összetörnek.
  5. A muffinformákat (vagy a muffinpapírokat) kivajazzuk, kilisztezzük. A formákba tesszük a tésztát.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 689
elküldve: 5
receptkönyvben: 107
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

borsocska

Mióta szakács: 2009.09.03.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: muffin
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Sió receptverseny
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos muffin, gluténmenetes epres muffin, muffin eperrel és pudinggal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ritamin
Ritamin Fri, 2013-05-24 11:10

Kedves Borsocska :)
Megmondom őszintén, nem nagyon bíztam ebben a pudingos történetben.. de belevágtam. Kicsit kétségbe estem, hogy az életben nem fog megsülni, de aztán egy óra után kivettem, és hagytam kihűlni, majd bedugtam a hűtőbe. A végeredmény szuper lett! Én négyzet alakú tepsiben csináltam, úgyhogy jó sok lett belőle :) A receptet eltettem, és biztosan sütök majd még belőle :) Köszönöm szépen!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Sun, 2012-06-03 10:21

Kedves Borsocska!
Tegnap elkészítettem ezt a muffint - nagyon izgatott, milyen lehet h. a tésztába van keverve a puding - és nagyon finom lett, osztatlan sikere volt a családban! A tésztán annyi módosítás esett, h. 10 dkg vajam volt csak itthon, így 1,5 evk. olajat tettem még a vajhoz. A teljes masszát beleszuszakoltam a 12 formába és gyönyörű, nagy, púpos muffinokat kaptam :) Ma ismét ezt sütöm közkívánatra! Azt hiszem ez a siker! Köszönöm, h. feltetted, megosztottad a receptet! Bátran ajánlom mindenkinek, mert a puding miatt finom, puha lesz a tészta, nem száraz, mint általában a kuk.lisztes dolgok. Üdv, Hajni

714
margarin 15 dkg
cukor 15 dkg
tojás 3 db
kukoricaliszt 15 dkg
sütőpor 2 tk
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
eper 20 dkg