Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliaparfé eperraguval

Vaníliaparfé eperraguval
Vaníliaparfé eperraguval
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom desszert, forró nyári napokra.

hozzávalók / 2 adag

A parféhoz:

Az eperraguhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot egy kis edénybe tesszük, hozzáadjuk a vaníliarudat és a kikapart magját, és a vizet. Felfőzzük, és kb. 1 percig főzzük. A rudat kivesszük a szirupból.
  2. A tojások sárgáját egy fémedénybe tesszük, elkeverjük a sóval, majd apránként hozzácsurgatjuk a vaníliaszirupot, és gőzfürdőben habverővel kb. 10 perc alatt sűrű krémmé verjük. Az edényt egy hideg vizes edénybe állítjuk, és tovább verjük, míg teljesen kihűl.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a tojásos masszához keverjük. Elosztjuk 2 kb. 200 ml űrtartalmú formában, és kb. 12 órára betesszük a fagyasztóba.
  4. Az epret megmossuk, tisztítjuk. Kb. 50 g epret a cukorral és a citromlével pürésítünk. A maradék epret négybe vágjuk, és az eperpüréhez hozzákeverjük.
  5. A parfét kivesszük a fagyasztóból, tányérokra borítjuk, kb. 15 percig hagyjuk állni, majd az eperpürével tálaljuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 527
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, Valentin-nap
kategória: fagyi
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: házi fagyi, gyümölcsfagyi, vaníliafagyi, fagyikehely, sorbet, karamellfagyi, fagyitorta

egyéb elnevezések

vaníliafagyi

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

463
vanília 0.5 db
cukor 50 g
víz 25 ml
tojássárgája 2 db
1 csipet
habtejszín 175 ml
eper 175 g
citromlé 1 ek
cukor 1 ek