r
Nosalty Logó

Eperparfé 2.

Glaser
Eperparfé 2.
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

240
Kalória
2.5g
Fehérje
26g
Szénhidrát
14.9g
Zsír
103.7g
Víz
118.6g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
23.5g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1439 kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    103.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 240 kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    949.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    156 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    621.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    855 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    833 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 1439 kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

  1. Az eperet megmossuk, tisztítjuk, pürésítjük, és egy szitán átpaszírozzuk.
  2. A tojássárgákat a vaníliás cukorral és cukorral körülbelül 10 percig habosra keverjük. Hozzákeverjük az epret és a citromlevet.
  3. A tejszínt nem túl kemény habbá verjük, és az eperkrémhez keverjük.
  4. Egy hosszúkás formába (például egy szilikonforma, kb. 0,9 tartalom) öntjük, és 5-6 órára a fagyasztóba tesszük.
  5. A parfét óvatosan kivesszük a formából, majd szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p

Egy finom nassolni való meleg napokra.

További receptek

Tiramisujégkrém

Az olasz tiramisu dekadenciája ellenére is egy valamelyest frissítő, üdítő desszert: ha pedig jégkrémet készítünk belőle, hát duplán azzá válik. A szeletekre vágható, küllemében ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...