Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperparfé 2.

Eperparfé 2.
Eperparfé 2.
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom nassolni való meleg napokra.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az eperet megmossuk, tisztítjuk, pürésítjük, és egy szitán átpaszírozzuk.

  2. A tojássárgákat a vaníliás cukorral és cukorral körülbelül 10 percig habosra keverjük. Hozzákeverjük az epret és a citromlevet.

  3. A tejszínt nem túl kemény habbá verjük, és az eperkrémhez keverjük.

  4. Egy hosszúkás formába (például egy szilikonforma, kb. 0,9 tartalom) öntjük, és 5-6 órára a fagyasztóba tesszük.

  5. A parfét óvatosan kivesszük a formából, majd szeleteljük.


  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 872
elküldve: 2
receptkönyvben: 296
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: vaníliafagyi, házi fagyi, karamellfagyi, fagyitorta, sorbet, gyümölcsfagyi, fagyikehely

egyéb elnevezések

epres fagyi, jeges epres édesség, epres hűsítő

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nikcy
nikcy Sat, 2015-06-13 18:18

Köszönöm e nagyszerű receptet! Nagyon finom, ès ezen a forró nyári napon majdnem mind el is fogyott :) Csak sajnálom,hogy most találtam rá így az eperszezon vègèn,de majd kipróbálom cseresznyèvel meg meggyel is :)

240
tojássárgája 2 db
eper 500 g
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 100 g
habtejszín 250 ml
citromlé 2 ek