Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós kosárka Bettyke konyhájából

Diós kosárka Bettyke konyhájából
Diós kosárka Bettyke konyhájából
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy vidéki esküvőn ettem először, és azóta vágytam már az ízére. Ez a recept egyszerű, viszonylag gyors és nagyon finom.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alapanyagokat összegyúrjuk, és vékonyan a kikent kosárka formákba nyomkodjuk (ez lehet muffin forma is akár).
  2. Közepébe kevés baracklekvárt teszünk.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a darált diót. Ezzel a habbal a kosarakat megtöltjük.
  4. Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 10 perc alatt megsütjük.
  5. Ezután a formákból kiforgatva hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 14 012
elküldve: 19
receptkönyvben: 273
elkészítve: 13/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettyke

Mióta szakács: 2012.07.08.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

dióval töltött kosárka, diós aprósütemény, diós kosár

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszta7805
Kriszta7805 Fri, 2015-02-06 20:45

A 10 perc sütés sajnos nagyon kevés, 25 perc után is az alja még egy picit nyers volt :-(

Bettyke89
Bettyke / Bettyke89 Sun, 2012-12-30 11:07

Kedves Molli31,
igen 4 db tojássárgájáról van szó. Elnézést a nem pontos leírásért. Remélem neked is ízleni fog a süti, ha elkészíted. :)

Molli31
Molli31 / Molli31 Sat, 2012-12-29 20:36

A tészta alapanyagában annyi szerepel, hogy tojássárgája. 4 db tojássárgájáról van szó?

zuzimama
zuzimama Sat, 2012-12-29 20:05

Ezt a sütit a nagyim csinálta mindig, ő Cseh kosárkának hívta. :)

532
margarin 25 dkg
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
porcukor 20 dkg
tojássárgája 4 db
sárgabaracklekvár 4 ek
tojásfehérje 4 db
cukor 4 ek
dió 25 dkg