Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós kosárka Margó konyhájából

Diós kosárka Margó konyhájából
Diós kosárka Margó konyhájából
100 perc / előkészület: 50 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én ezt a kosárka receptet "Juci nénitől" kaptam, aki már nincs köztünk, de hálás vagyok neki, hogy megtanított erre a receptre. Aki megkóstolta, még mindenkinek ízlett. A férjem kedvenc süteménye.

hozzávalók / 12 adag

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 5 tojássárgája
  • 1-2 ek tejföl

A töltelékhez:

  • 1 csipet só
  • 5 tojásfehérje
  • 30 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 1 ü baracklekvár (házi készítésű)
  • 1 rumaroma

A hintéshez:

  • kb. 5 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliacukor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport és a margarint elmorzsoljuk, majd a porcukorral és a tojások sárgájával tésztát gyúrunk. Ha szükséges, 1-2 ek tejfölt teszünk hozzá, hogy könnyen szétnyomható tészta legyen.
  2. A tésztát 6 részre osztjuk. Egy részt kisodrunk, és 10 egyenlő részre osztva golyókat formálunk, amit az előkészített (szlovák) kosárka formákba szétnyomkodunk. (Ezeket a formákat nem kell kikenni, könnyen kijön belőle.)
  3. A kosárka közepébe teszünk a rumaromával vagy 1/2 dl sütőrummal elkevert lekvárból 1 kk-nyit.
  4. Az 5 tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot készítünk, fokozatosan hozzátéve a porcukrot még keményebbé verjük, majd lazán hozzákeverjük a darált diót. Ebből 3/4 evőkanálnyit teszünk a lekvárra. (Én egyszerre 30 darabot tudok elkészíteni, a sütőlapon ennyi fér el.)
  5. Előmelegített sütőben kb.170 fokon 25-30 percig sütjük. (Ez sütő függvénye.)
  6. Kicsit várunk vele, és még langyosan kiszedjük a formából, de ha többre van szükségünk, azonnal is kiszedhető, csak vigyázni kell, hogy kesztyűvel fogjuk meg a formákat, mert még meleg. Ebből az adagból 60 db kosárka lesz.
  7. Ha kihűlt, vaníliás porcukorral meghintjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 937
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Margó48

Mióta szakács: 2013.06.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kosárka Juci nénitől, habos diós kosárka, diós-lekváros kosárka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!