Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajban sült pisztráng petrezselymes krumplival

Vajban sült pisztráng petrezselymes krumplival
Vajban sült pisztráng petrezselymes krumplival
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Böjti napon készítettem, de bármikor készíthető, nem bonyolult, és nagyon finom. 

Én 2 doboz mélyhűtött halat használtam. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felolvasztjuk a halakat. Hideg víz alatt alaposan leöblítjük, konyhai törlőpapírral szárazra dörzsöljük. Sózzuk-borsozzuk, és meglocsoljuk citromlével, legalább egy órán át pácoljuk. A hal hasába egy-egy szál petrezselymet teszünk. Ízles szerint tehetünk hozzá apróra vágott fokhagymát is.
  2. A krumplit meghámozzuk, és kettőbe vágjuk, sós vízben megfőzzük. A vizet leöntjük róla, és 1 ek. vajon, teflon serpenyőben enyhén megpirítjuk. Végül rászórjuk a durván összevágott petrezselymet, egy jénaiba öntjük, és a sütőnkben melegen tartjuk.
  3. A halakat megforgatjuk a lisztben, és a maradék vajat +1 ek. olajat felforrósítva egy teflon serpenyőben mindkét oldalát (ca. 10 perc egy oldal) pirosra megsütjük. Az első 2-3 perc után redukáljuk közepesre a hőmérsékletet, így nem ég meg a liszt.
  4. Előmelegített tányérokon forrón tálaljuk a burgonyával együtt. Fejes salátával nagyon finom.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 71
össznézettség: 36 583
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

petrezselymes pisztráng

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

676
pisztráng 40 dkg
burgonya 8 közepes db
petrezselyem 1 csokor
vaj 3 ek
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 20 csepp
finomliszt 2 púpozott ek