r
Nosalty Logó

Vármezői pisztráng grillezve - Grillezett pisztráng 2.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boti
Vármezői pisztráng grillezve - Grillezett pisztráng 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
grill
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 252 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 252 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 59 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 252 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 252 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 59 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat sózzuk, borsozzuk. A belsejébe helyezzük a fokhagymát és a citromkarikát.
  2. 250-300 fokos grillen, oldalanként 5-5 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 29193
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 27.

Ajánló

A halat petrezselymes főtt burgonyával tálalom. Nagyon illik hozzá az ún. "muzsdéj". A muzsdéj egy fokhagymaszósz, melynek elkészítése elég egyszerű. A fokhagymát megpucoljuk, majd jól összezúzzuk. Olajjal és sóval kikavarjuk, akár egy majonézt. Pirospaprikát, őrölt fehérborsot adunk hozzá. Meleg vízzel vagy húslevessel öntjük fel a kívánt sűrűségig. Több elkészítése is van. Van, aki tejfölösen szereti, van, aki ecetesen... Egy biztos: muzsdéj nélkül nincs sült hal :D

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Erdélyben, Maros megyében, a Felső-Nyárád mentén található Vármező. Kis település, de híres a pisztrángtenyészetéről. Itt dolgozok én is egy nagyon szép és híres étteremben. Az így elkészített pisztráng a legigényeltebb, és talán a legfinomabb is.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Sosem ettem még pisztrángot,bár mindenféle halat ettem már(f?leg folyamit).Milyen ize van?Mennyire szálkás?Bogi

Boti

A pisztrang az egyik legfinomabb halfaj, ami hazankban el. Rokon faj a lazaccal.Gyors, hegyi patakokban el. Ragadozo hal. Husa feher es a gericen kivul, majdnem semmi csontja nincs. Ha Erdelyben jarsz , foleg Maros es Hargita megyekben, biztos minden etteremben talalsz majd.

Törölt felhasználó

Legközelebb ki próbálom.Köszi.Bogi

Magdala70

Én is erdélyi vagyok,s?t marosvásárhelyi. Egy dolog biztos: sehol nem eszel olyan finom pisztrangot mint Vármez?ben!!!!

jacinta

Ez igaz, a vármez?i pisztrángnak nincs párja, én is ettem, van viszonyítási alapom. Ajánlom mindenkinek.

illesera

Kedves Boti ! A segítségedet szeretném kérni! Hogyan kell megtisztítani a pisztrángot? Odáig megvan, hogy ki kell belezni, de a pikkelyeket hogyan kell leszedni róla? még sosem csináltam ilyet, de most karácsonyra pisztrángot szeretnék sütni, de nem tudom, hogyan fogjak hozzá! El?re is köszönöm a segítségedet, (vagy bárkiét, aki segíteni tud nekem ebben) ! Era

Boti

A pisztrangot nagyon konnyen megtisztithatod. Egyszeruen kibelezed es eltavolitod a kopoltyukat. Bo vizzl kimosod es kesz is van. Nincs pikkelye es a bore nagyon finom ha ropogosra megsul. Jo etvagyat es batran fogjal neki, mert lehetetlen elrontani.

illesera

Kedves Boti ! Jaj, nagyon örülök, h válaszoltál, köszi szépen ! így már akkor meg tudom csinálni ! De jóóóóó ! üdv Era

Lillus-M

Kedves Boti Azt szeretném kérdezni, hogy a grillen rendes grillplatnit értesz? Vagyis nem t?zhelyben grill üzemmódot, hanem forró platnit? Bocs a buta kérdésért, nem szeretném elrontani. Köszönöm

Boti

Hello Lillus-M, A kepen a hal elektromos grillen volt sutve, mert ilyen volt a konyhankon. Elkeszitheto szenes grillen, csak vigyazi kell, ne egjen meg. Tudniillik a szen hofokat nem igazan tudjuk kedvunk szerint beallitani. Amugy megsutheto forro platnin is a gaztuzhelyen. Sok sikert hozza es jo etvagyat.

ulviol

Ez a recept egyszer?, de nagyszer?! Mennyei!

ulviol

Megint ezt f?zzük.. kisfiaim kedvence lett :)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?