Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas-tejfölös kalács

Vajas-tejfölös kalács
Vajas-tejfölös kalács
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pihe-puha kelt tészta, ami másnapra se szárad ki.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 teáskanál cukorral és ugyanennyi liszttel. Kb. 10 perc.
  2. Kimérjük a lisztet, teszünk hozzá sót, olajat, két tojásfehérjét + 1 sárgáját, majd hozzáöntjük az élesztős tejet. Összegyúrjuk, és egy lágy, jól formálható tésztát kell kapnunk. Ha szükséges, tegyünk hozzá még lisztet. Pihentessük 30 percig.
  3. A tésztát 8 részre osztjuk, mindegyiket kerek formára nyújtjuk, és egymás tetejére helyezzük úgy, hogy felváltva megkenjük vajjal illetve tejföllel. A legutolsót nem kenjük meg semmivel. Amikor készen vagyunk a rétegezéssel, még tovább nyújtjuk a tésztánkat olyan 35 centisre. (Előtte alálisztezünk.)
  4. 8 egyenlő részre vágjuk, és feltekerjük az így kapott háromszögeket. Kivajazott lábasba tesszük kör alakban, és még hagyjuk kelni kicsit. Tetejét megkenjük 1 ek. tejjel elkevert tojássárgájával, és megszórjuk szezámmaggal.
  5. 230 fokos sütőbe tesszük 5 percre, majd csökkentsük a hőt 190 C°-ra, és süssük még 30 percig.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 377
elküldve: 2
receptkönyvben: 74
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kakaóscsiga

Mióta szakács: 2016.10.08.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

különleges kalács, kalácskoszorú

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

574
finomliszt 600 g
tej 250 ml
friss élesztő 45 g
cukor 1 teáskanál
tejföl 100 ml
vaj 100 g
tojás 2 db
2 teáskanál
napraforgó olaj 120 ml
tej 1 ek
szezámmag 2 ek