Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukros fonat (Cukros kalács 2.)

Cukros fonat (Cukros kalács 2.)
Cukros fonat (Cukros kalács 2.)
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét behavazódtunk. Így persze senkinek sem volt kedve elsétálni a pékhez vagy a közértbe, ezért nekiálltam sütni, a család nagy örömére. :-)


hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A kenéshez

ajánlat

Könnyen fonható, kicsit tömörebb kalács. Finom reggeli egy bögre kávéhoz vagy kakaóhoz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 1/2 dl meleg tejben, kevés liszttel felfuttatjuk.
  2. A lisztet mélyebb tálba szitáljuk, és a közepébe egy mélyedést csinálunk, és beleöntjük a felfutott élesztőt. Betakarjuk a szélekről liszttel, és 20 percig állni hagyjuk.
  3. Hozzákeverjük a langyos zsiradékot, a maradék tejben feloldott édesítőt, sót, a tojássárgát, és alaposan kidagasztjuk ( én a robotgép dagasztó programját használtam). Akkor jó, ha selymes a tészta, és levált a keverő kanaláról.
  4. 2 órán át kelesztjük.
  5. Átgyúrjuk, és 3 egyforma részre osztjuk.
  6. Hurkákat sodrunk-húzunk, anélkül, hogy összetörnénk a tésztát.
  7. Befonjuk, és 20 percig újra kelni hagyjuk.
  8. 30 percig sütjük.
  9. 25 perc után kevés forró vízben elkevert cukorral megkenjük, attól lesz szép fényes-mázos.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 496
elküldve: 1
receptkönyvben: 71
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lia-Mia

Mióta szakács: 2009.12.21.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

cukros fonott kalács, cukorral hintett kelt tészta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mesike11
mesike11 Thu, 2011-11-10 22:54

Megsutottuk es nagyon finom lett. picivel tobb lisztet vett fel a teszta, de amugy nagyon finom!

brumi.1
brumi.1 Fri, 2010-04-02 12:22

Szia Lia!

Lenne egy kérdésem. Ha nem szeretnék édesítőt használni, akkor sima cukorból mennyit kell tenni bele?
Előre is köszi a választ.
Üdv, és kellemes Húsvétot!
Linda

Lia
Lia-Mia / Lia Sun, 2010-04-11 08:14

Szia Linda! Bocsi, hogy csak most válaszolok, valami hiba miatt nem került fel az üzenet. Sima cukorból 100 g bőven elég.
Üdv:

Lia

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Wed, 2010-02-03 17:42

Ez olyan gyönyörű,hogy muszáj megsütnöm!Jó lesz vasárnap kakaó mellé, és majd nézzük a melegből a szép havas tájat.Köszi a receptet:Éva

619
finomliszt 400 g
tej 2 dl
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
édesítőszer 6 db
tojássárgája 2 db
vaj 10 dkg
1 tk
cukor 1 ek
víz 0.5 dl