Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas-almás puffancs

Vajas-almás puffancs
Vajas-almás puffancs
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akár hétköznap vacsorára, akár egy ráérősebb hétvégi reggeli részeként fogyasztjuk, ezek a kis puffancsok garantáltan pillanatok alatt el fognak fogyni.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, majd összekeverjük a citromlével és a barna cukorral.
  2. A lisztet, a sütőport, a sót és a vaníliás cukrot összeforgatjuk. Hozzáadjuk a tojást, a szegfűszeget, a fahéjat, az olvasztott vajat, valamint az ásványvizet, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a lereszelt almát, és alaposan összeforgatjuk.
  3. Serpenyőben vajat forrósítunk, majd egy-egy evőkanálnyi tésztát teszünk rá (egyszerre nagyjából 3 darab fér el kényelmesen a serpenyőben). Pár percet sütjük őket, majd megforgatjuk, hogy a másik oldaluk is megpiruljon.
  4. Az almás puffancsokat papírtörlővel bélelt tányérra szedjük, és leitatjuk róla a felesleges zsiradékot. A fahéjat összekeverjük a porcukorral, és a puffancsok tetejére szitáljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 387
elküldve: 10
receptkönyvben: 106
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
962 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almafánk

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

533
alma 1 db
citromlé 2 ek
barna cukor 1 ek
finomliszt 10 dkg
sütőpor 0.5 tk
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
szegfűszeg 0.5 kávéskanál
fahéj 0.5 teáskanál
vaj 1 ek
ásványvíz 70 ml
vaj 3 ek
porcukor 2 ek
fahéj 1 teáskanál