r
Nosalty Logó

Barackos fánkocskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos fánkocskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 1467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 5867 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    120.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    482.7 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    212 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    159 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1376.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    617 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    177 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 5867 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 471 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet,az élesztőt összevegyítjük. Az egyveleget elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót, a két tojássárgáját, és a joghurtot. A tésztát egy evőkanál segítségével összedolgozzuk, folyamatosan adagolva hozzá a két tojásfehérjét.
  2. A kezünkre váltunk, és közepesen lágy tésztát gyúrúnk. A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától. Szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük!
  3. A pihentetési idő leteltével a tésztát erősen megliszetezett deszkára tesszük, átgyúrjuk, és körülbelül 3-4 mm vastagságúra gyújtjuk egy szintén jól meglisztezett sodrófa segítségével! Derelyevágóval 5 cm-es rombuszokat vágunk, melyeknek a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk. Az így keletkezett lyukon a rombuszok mindkét sarkát áthúzzuk.
  4. Ha mindegyiket megformáztuk,olajat melegítünk egy olyan edényben, melynek fedele is van, ugyanis a fánkocskák egyik oldalát lefedve sütjük, így lesz szép szalagos.
  5. Fontos, hogy a fánkokat ne süssük túl sokág, mert kiszáradnak. Szép aranybarnára kell csak sütni őket!
  6. A kisült fánkokat (nekem 25 db lett) tányérra szedjük, s meghintjük egy kevés porcukorral! (Ez a fázis a képről lemaradt).
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 27716
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 23.

Ajánló

Frissen, melegében elfogyasztani bármilyen lekvárral vagy anélkül (javaslom a málnalekvárt). Egy pohár tejjel isteni reggeli vagy uzsonna.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy májusi estén, vidámparkos kalandunk után született ez a finomság, melynek tulajdonképpen az édesanyámtól kapott csöröge fánk recept adta az alapját. Ám a hűtőbe pillantva tejföl helyett, csupán egy árválkodó barackjoghurtot találtam, így hát gondoltam, miért ne?? Egy óra múlva már sültek is a fánkocskáim, csodás barackillatot árasztva magukból.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek