r
Nosalty Logó

Vadkovászos-tönkölylisztes kenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Vadkovászos-tönkölylisztes kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
vadkovászos
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1473 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1251.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 369 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5004.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    1410 mg
  • Nátrium
    2752 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 1473 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    755.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a vizet azaktív vadkovásszal (rozsliszttel készült), a lisztet a sóval, majd a kettőt egy nagy tálban, éspihentetjük 10percet.
  2. A lágy tésztát kisséolajozott felületen kétszerjól megdagasztjuk-átgyúrjuk-10 perces pihentetőkkel.
  3. Ezután 30 percet letakarva pihentetjük.
  4. Pihentetés után hajtogatjuk; gyengén olajozott ujjunkkalkilapogatjukkb. 30x20 centisre, majd jobbról-balról-alulról-felülről behajtjuka tésztát. A szélet alulra fordítva visszatesszük a tálba, és letakarva pihentetjük egy órát.
  5. Ezt a hajtogatást megismételjük óránként még kétszer.
  6. A harmadik hajtogatás és az órányi pihentetés után megnézzük, megkelt-e jól. Ha duplájára kelt, akkor lehet tetszőleges alakúra formázni.
  7. A megformázott tésztát lisztezett kelesztőkosárban 2-3 órát újból kelesztjük (20 fok körüli hőmérsékleten; dehidegebb helyen valószínűleg tovább).
  8. A duplájára kelt tésztát sütőpapírral bélelt sütőlapra fordítjuk,tetejét bevagdossuk, megspricceljük vízzel, majd a 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  9. 20 perc után csökkentjük a hőt 190 fokra, és még kb. 15-20 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sül.
  10. Rácson hűtjük, zsírpapírba csomagolva kenyérdobozban tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5708
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik legendás "kenyér-király", Dan Lepard receptje. Eddigi legjobb kenyeremet köszönhetem neki! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!