r
Nosalty Logó

Vadász szósz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva házias konyhája
Vadász szósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 562 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2253 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 133 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 562 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    212.5 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3282 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    988 mg
  • Nátrium
    1715 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1344.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1308 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 2253 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    270 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát fölszeleteljük nagyobb darabokra.
  2. A vaj és napraforgó olaj keverékén megsütjük, és egy tányérra félretesszük.
  3. A fölkockázott hagymát és a bacont ugyanabban a serpenyőben elkezdjük pirítani.
  4. Amikor kezd egy kevés színe lenni, akkor a paradicsompürét is hozzáadjuk, kicsit sütjük még a hagymás alappal. Fölöntjük a borral, egy-két pillanatig hagyjuk együtt főni, és hozzáöntjük a többi folyadékot, fűszerezzük, majd egy fél darab leveskockát is belemorzsolunk.
  5. Addig főzzük, ameddig kicsit besűrűsödik a mártás, kb. 10-12 perc.
  6. Hozzáadjuk a gombát, és pár percig, ha szükséges, még főzzük vele.
  7. Jó étvágyat
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 6707
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vadász szósz
Éva házias konyhája 159 recept

Jägersoße - vadász szósz, egy hagyományos étele a német konyhának. Na és családom egyik kedvelt étele is. Rántott hússal és sült burgonyával szokták hagyományosan fogyasztani. De zsemlegombóccal vagy kifőzött tésztával, sült hússal is nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.