r
Nosalty Logó

Vadas ahogy anyukámtól tanultam

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Vadas ahogy anyukámtól tanultam
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 367 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1465 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 156 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 367 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.3 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2526.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1404 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    556 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 1465 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, vékonyra felszeleteljük.
  2. A húst megmossuk, jól besózzuk.
  3. Az olajat felforrósítjuk, megforgatjuk rajta a húst, míg színt kap.
  4. A húst félretesszük egy tányérra, a visszamaradt olajon a hagymát megpirítjuk, míg barna nem lesz. Vigyázzunk, ne égjen meg.
  5. Kevés vízzel felöntjük, beletesszük a mustárt, a borsot, borókabogyót, babérlevelet. (Ha valaki szereti, tehetünk bele karikára vágott sárgarépát.) Egyet rottyantunk rajta.
  6. Visszatesszük a lébe a húst, fedő alatt puhára pároljuk. Az elpárolgó folyadékot kevés vízzel pótoljuk. Ezt a szakaszt érdemes kuktában végezni.
  7. Ha puha a hús, kivesszük a szaftból. Néhány perces pihenés után felszeleteljük.
  8. Közben a szaftot átszűrjük. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a szaftot. A végén belekeverjük a tejfölt.
  9. Ha kell, fűszerezzük meg borssal, esetleg mustárral, tegyünk bele egy csipet cukrot, hogy pikáns legyen.
  10. A felszeletelt húst visszatesszük a szaftba, átforraljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 33458
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Ajánló

Zsemlegombócal kell tálalni, száraz vörösbort kínálljunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vadas ahogy anyukámtól tanultam
8zsuzsa8 210 recept

Anyukám gyerekkorában sokszor időzött keresztapjánál Gerjenben. Az öreg nagy vadász volt, a reggel lőtt nyulat, őzet este az asztalra kellett tenni. Így nem volt idő a pácolásra. Anyukám keresztanyótól tanulta ezt a vadast, és adta tovább gyerekeinek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek