Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás húsvéti bárány

Mandulás húsvéti bárány
Mandulás húsvéti bárány
45 perc / sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Blikk Nők konyhában találtam a receptet, szerelem volt első látásra (imádom a mandulát), és olyan édes bárányos... Így beszereztem a hozzávalókon kívül egy bárány alakú sütőformát is. :-) Nem volt fölösleges beruházás! Ez az adag 2 bárányra elég. A formát ne töltsük teljesen tele, kb.: 2 cm-t hagyjuk üresen, mert emelkedik a tészta. Én csak 1 tk sütőport tettem bele.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat keverjük krémesre a cukor felével és a vaníliás cukorral.
  2. A tojásokat válasszuk ketté, és a sárgákat egyesével keverjük a krémhez.
  3. Dolgozzuk bele fokozatosan a lisztet, a sütőport, a citrom reszelt héját, a mandulát és a mazsolát.
  4. A fehérjékből verjünk lágy habot egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a maradék cukrot, és verjük keményre. Forgassuk óvatosan a tésztához.
  5. Töltsük a masszát kivajazott, kilisztezett bárány alakú formába, és süssük 200 fokon kb. 15 percig, majd 165 fokon további 30 percig.
  6. Porcukorral megszórva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 234
elküldve: 2
receptkönyvben: 66
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Norci79

Mióta szakács: 2010.04.03.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulás sütemény mazsolával húsvétra, bárány alakú süti

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

barack7
barack7 Fri, 2015-05-29 10:09

Szia Hol lehet ilyen formát venni ?Esküvöre szeretnék sütni

arnika
arnika Fri, 2015-04-03 18:34

Most készült el a báránykám! Nagyon finom! Viszont nekem csak egy bárány jött ki belőle...biztosan hatalmas a formám. :D

pommepomme
pommepomme Fri, 2012-04-13 09:43

Norci!

Köszönöm a receptet, elkészítettem húsvétra, mégpedig kicsit módosítva: Az egyik báránykámba mandula helyett dió került, a másikba pedig kókuszreszelék. Nagyon finomak lettek. Még cukormázzal is kísérleteztem, de azzal nem voltam elég sikeres. Viszont a rokonság nagyon értékelte a dolgot, húsvét után többen szaladtak a Penny-be bárányformát venni. :o)

SaliSzandi
SaliSzandi Fri, 2012-04-06 15:41

Szia Norci79!
Én is most vettem bárányos formát és tetszik a recepted is!
Mekkora tortaformába való a recept? Mert nekem 29 cm,félek,hogy kevés vagy esetleg nem futja majd a kettőre!
Mit ajánlasz?
Köszönöm!
SaliSzandi

norci79
Norci79 / norci79 Fri, 2012-04-06 22:03

Szia Szandi! Sajnos nem tudom megmondani, hogy az én formám mekkora, mert otthon van és tavaly készítettem. De úgy emlékszem, hogy kb.: akkora lehetett, mint a Tiéd vagy csak 1-2 cm-rel kisebb. Ha esetleg kettőre nem futja, akkor muffinformában is meg sütheted a maradék tésztát.

remeny79
remeny79 Tue, 2012-04-03 19:24

szia!!!

elfelejtettem kérdezni,hogy a felsorolt hozzávalokbol hany darabb formához érvényes és a lényegesebb mi a mandulát nem nszeretjuk ki lehet hagyni vagy esetleg valamit helyete?? köszike elöre is a választ!

norci79
Norci79 / norci79 Thu, 2012-04-05 10:24

Szia! Az én formámból kettő lett belőle. A mandulát dióval is lehet helyettesíteni vagy liszttel, de kevesebb legyen, mint a mandula egy kicsivel. Esetleg lehet még kókusz is.

remeny79
remeny79 Thu, 2012-04-05 14:04

köszi szépen a választ,akkor vagy dió vagy kokusz,majd a lányaim eldöntik,mivel szeretnék inkább,még 1 -er köszi szépen a választ!

remeny79
remeny79 Thu, 2012-03-29 17:26

szia,én is vettem bárányes nyusz formát 2-3 hete az aldiban,csak receptem nem volt hoza,husvetra megsutöm ,remélem sikerülni fog a 3-lányomnak!!!

Vikici
Vikici Tue, 2011-04-26 20:52

Szia!Én egy német honlapon találtam hozzá receptet nagy keresgélés árán.
Próbálkoztam krémmel bundát csinálni neki, de szerintem, "csak" így porcukorral meghintve a legszebb.

norci79
Norci79 / norci79 Wed, 2011-04-27 15:52

Szia Vikici! Bogarat ültettél a fülembe a bunda-krémmel.... :-) Kíváncsivá tett a dolog.

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Tue, 2011-04-26 13:58

Kedves Norci!
Nagyon köszönöm, hogy feltetted ezt a receptet. Ugyanis nekem már jó pár éve van ilyen formám, de sajnos a dobozán lévő receptet készítettem el, ami katasztrofálisan sikerült. Nem tudtam kivenni a formából. Próbálkoztam másikkal is, de nem sok sikerrel. Elment a kedvem a húsvéti baritól. De ezt feltétlenül ki fogom próbálni. Üdv.
Gubigabi

norci79
Norci79 / norci79 Tue, 2011-04-26 14:03

Szia Gubigabi! Már megérte, hogy feltettem a receptet. :-) Ennek igazán örülök! Ez a recept nekem nagyon bevált, könnyen kijött a formából. Legközelebb banán darabokat fogok a tésztába tenni mazsola helyett.... Remélem Neked is beválik! :-) Üdv.: Nóri

norci79
Norci79 / norci79 Mon, 2011-04-25 14:53

Köszönöm szépen! Finom volt, elfelejtettük és még csak ma délelőtt vágtuk meg - tegnap előtt készült -, de jót tett neki, hogy állt, puhult tőle. :-)

1119
mandula 10 dkg
vaj 18 dkg
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 5 db
1 csipet
rétesliszt 30 dkg
sütőpor 0.5 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
mazsola 5 dkg
vaj 1 ek
rétesliszt 1 evőkanál
porcukor 1 ek