Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Uborkasaláta 7.- joghurtos

Uborkasaláta 7.- joghurtos
Uborkasaláta 7.- joghurtos
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az uborkasalátát azért szeretem, mert a joghurt éppen finoman savanykássá teszi, ezért az ecet nem is fontos bele. Szoktam kefírrel, sőt réges-régen (mikor még bíztunk a tejekben) aludttejjel is készíteni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát (ha szeretnénk) meghámozzuk, és legyaluljuk.
  2. Gyengén megsózzuk, nagyon pici cukorral megszórjuk.
  3. A joghurtba keverjük a zúzott fokhagymát, a borsot és a majorannát, esetleg 1 ek ecetet, s az egészet lazán összekeverjük az uborkával.
  4. Fél órát állni hagyjuk, közben többször átforgatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 930
elküldve: 1
receptkönyvben: 127
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

41
kígyóuborka 1 db
joghurt 140 g
fokhagyma 2 gerezd
majoranna 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál
ecet 1 ek