Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tzatziki a Danone konyhájából

Tzatziki a Danone konyhájából
Tzatziki a Danone konyhájából
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a frissítő görög uborkasaláta magában kenyérrel vagy sült húsok mellé is kiváló. Kapor helyett vagy akár azzal együtt mentát is keverhetünk bele.

www.nyissavaltozatossagra.hu

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lereszelt uborkát ½ kiskanál sóval összeforgatjuk, majd szűrőbe tesszük egy tál fölé.
  2. A joghurtot sűrű szövésű textilbe kanalazzuk, és szintén szűrőbe tesszük egy tál fölé. Mindkettőt legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.
  3. Mikor kivesszük, kinyomkodjuk az uborkát, majd összekeverjük a fokhagymával, a maradék sóval, a kaporral, citromlével, az olaj felével és a borssal.
  4. Akkor a legfinomabb, ha hagyjuk összeérni az ízeket. Hűtve vagy szobahőmérsékleten tálaljuk a maradék olívaolajjal meglocsolva.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 881
elküldve: 6
receptkönyvben: 400
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Danone

Mióta szakács: 2014.03.27.
10 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kapros tzatziki, joghurtos ubisali

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovazoltan
Metzger / kovazoltan Tue, 2014-07-15 19:05

amikor ki veszem a hűtőből az uborkát és ki nyomkodom és össze keverem a sóval és fokhagymával azért én hozzá tenném a joghurtot is. :D

104
kígyóuborka 1 közepes db
joghurt 450 g
1 kávéskanál
fokhagyma 1 gerezd
kapor 1.5 ek
citromlé 1.5 ek
olívaolaj 1 ek