Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Japán uborkasaláta

Japán uborkasaláta
Japán uborkasaláta
18 perc / előkészület: 15 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy német nyelvű szakácskönyvben találtam a receptet. Oli majd megmondja, evett-e ilyet Japánban.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A díszítésként alkalmazott uborka-tölcsérkékhez jól besózom az uborkaszeleteket, hogy felpuhuljanak. Középről sugárirányban elvágom és a vágott széleket egymás alá csúsztatom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát miután megmostuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. A borecetet a sóval, cukorral és szójaszósszal jól elkeverjük – a cukor és a só is olvadjon fel.
  3. A dresszingből keveset a tálra merünk, az uborkákat szépen a tálra sorakoztatjuk.
  4. A maradék dresszinget az uborkára csurgatjuk.
  5. A szezámmagot szárazon egy serpenyőben pár percig pirítjuk, majd az uborkára szórjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 33 957
elküldve: 4
receptkönyvben: 416
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: japán
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

uborkasaláta szezámmaggal

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kisszunyi
kisszunyi / kisszunyi Fri, 2014-07-18 16:33

Nem kóstoltam még, kizárólag azért írok ide, mert megér egy kommentet a gyönyörű fotó és a guszta tálalás! Ami a szánkba kerül, nem árt, ha előbb a szemnek kellemes ;)

piakistvanne
piakistvanne Sun, 2010-07-04 17:07

Isteni finom egy picivel több cukrot használtam.Ugye mindenkinek más az ízlése de nagyon ízlet .Köszi.

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Wed, 2009-01-28 22:29

Majd egyszer összehozunk már végre egy NOSALTY együttevést, remélem!
Elfelejtettem beírni, hogy az eredeti recept rizsbor-ecetet ír, de gondolom sokan vagyunk, akiknek nincs most éppen itthon.
Neked talán van. Különben meg nyilván tudod is, hogy rizsbor-ecet illik a japán salátához.

Oli
Oli / Oli Wed, 2009-01-28 16:58

Igen-igen... :-) A japán "tsukemono"-nak hívja ezeket a savanyúságokat. Nagyon sok fajta van, nem is beszélve háziasszonyok "titkos" receptjeiről. Népszerű alapanyag a "daikon" (jégcsapretek), az "ume" (szilva), a "hakusai" (kínai kel). Fehér párolt rizzsel nagyon finom.
Ildikó, sajnos csak kóstolás után tudok választ adni a kérdésedre... :-)))))

37
kígyóuborka 60 dkg
vörösborecet 4 ek
szójaszósz 2 ek
1 tk
cukor 1 teáskanál
szezámmag 2 teáskanál