r
Nosalty Logó

Japán uborkasaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Harmathy Ildikó
Japán uborkasaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 37 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 145 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 22 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    961 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 37 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4282.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    3844 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    586.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 145 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 22 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát miután megmostuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. A borecetet a sóval, cukorral és szójaszósszal jól elkeverjük – a cukor és a só is olvadjon fel.
  3. A dresszingből keveset a tálra merünk, az uborkákat szépen a tálra sorakoztatjuk.
  4. A maradék dresszinget az uborkára csurgatjuk.
  5. A szezámmagot szárazon egy serpenyőben pár percig pirítjuk, majd az uborkára szórjuk.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 39516
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 26.

Ajánló

A díszítésként alkalmazott uborka-tölcsérkékhez jól besózom az uborkaszeleteket, hogy felpuhuljanak. Középről sugárirányban elvágom és a vágott széleket egymás alá csúsztatom.

Receptkategóriák

Japán uborkasaláta
Harmathy Ildikó 313 recept

Egy német nyelvű szakácskönyvben találtam a receptet. Oli majd megmondja, evett-e ilyet Japánban.

Hozzászólások

Oli

Igen-igen... :-) A japán "tsukemono"-nak hívja ezeket a savanyúságokat. Nagyon sok fajta van, nem is beszélve háziasszonyok "titkos" receptjeir?l. Népszer? alapanyag a "daikon" (jégcsapretek), az "ume" (szilva), a "hakusai" (kínai kel). Fehér párolt rizzsel nagyon finom. Ildikó, sajnos csak kóstolás után tudok választ adni a kérdésedre... :-)))))

Harmathy Ildikó

Majd egyszer összehozunk már végre egy NOSALTY együttevést, remélem! Elfelejtettem beírni, hogy az eredeti recept rizsbor-ecetet ír, de gondolom sokan vagyunk, akiknek nincs most éppen itthon. Neked talán van. Különben meg nyilván tudod is, hogy rizsbor-ecet illik a japán salátához.

piakistvanne

Isteni finom egy picivel több cukrot használtam.Ugye mindenkinek más az ízlése de nagyon ízlet .Köszi.

Törölt felhasználó

Nem kóstoltam még, kizárólag azért írok ide, mert megér egy kommentet a gyönyör? fotó és a guszta tálalás! Ami a szánkba kerül, nem árt, ha el?bb a szemnek kellemes ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek