Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Twix szelet sütés nélkül

Twix szelet sütés nélkül
Twix szelet sütés nélkül
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valahol a neten találtam a receptet. Finom, nem kell sütni, és nagyon hamar kész.

hozzávalók / 6 adag

A karamellhez

A kekszhez és a mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy szögletes tál, vagy tepsi alját kirakjuk a keksz felével. Lehet, hogy méretre kell vágni néhány kekszet, de próbáljuk meg minél kevesebb hézaggal kitölteni a formát.
  2. A karamell hozzávalóit felforraljuk, és még 6-8 percig főzzük, hogy besűrűsödjön, de azért folyékony maradjon.
  3. Ha kész, öntsük a kekszek tetejére, azonnal rakjunk rá még egy sor kekszet, és fél órára tegyük hűtőbe.
  4. A nutellát és az étcsokit gőz fölött olvasszuk össze, és öntsük a keksz tetejére.
  5. Újabb fél órára tegyük hűtőbe. A fél óra letelte után szeletelhetjük.
  • tepsi mérete: 25x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 46 602
elküldve: 32
receptkönyvben: 941
elkészítve: 19/45
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
49 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nutellás kekszsüti, csokoládés-karamelles kekszsüti, vajas kekszes sütemény karamellkrémmel

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fintaeniko
fintaeniko Sat, 2014-09-27 16:30

Hagyjátok egy kicsit hülni a karamellt, akkor nem áztatja el a kekszet! minimális mennyiség igy is befolyt a kekszek között, de jó lett. Köszi a receptet!

pmkata77
pmkata77 Fri, 2013-08-16 12:50

Most készítem másodszorra a sütit muffinsütőben albertkeksszel. Isteni finom! Köszi a receptet!

mircibaba
mircibaba Wed, 2013-05-08 11:58

Sziasztok!
Nagyon tetszett a recept, párom talált rá nemrég... :) Célzásképpen megosztotta a facebook üzenőfalamon, elkészítettem, ma már másodszor, mert isteni finom lett. Egy gondom van vele, illetve annyira nem nagy gond, mert így is elfogyott, de nekem a karamell fele kb az alsó sor alá folyik. Pedig sűrű, és meg is szilárdul fél óra után rendesen. Lehet várnom kéne legközelebb, hogy picit hűljön, és csak úgy ráönteni??? Ti nem jártatok így? :)

szeag
Sz. Ági / szeag Fri, 2013-08-16 16:19

De, én is jártam így. Van egy ötletem, de még nem próbáltam ki: Arra gondoltam, hogy egy csepp tejjel megnedvesítem a kekszek alját, és akkor hátha odatapad annyira az edényhez, hogy nem folyik alá a karamell. Legközelebb majd így csinálom.
Sz . Ági

imremonica
imremonica Sun, 2013-04-21 18:49

Én ma megcsináltam sima kristálycukorral kicsit megkaramellizáltam és láss csodát karamell lett belőle, régen sem volt barna cukor mégis készült karamellás süti és karamellás tej is :)

huaniko
Huaniko / huaniko Sat, 2012-10-27 18:55

Kedves Ági! Ma elkészítettem a sütit, nagyon finom! Köszi, hogy feltöltötted! :) Én annyit változtattam, hogy étcsoki helyett tejcsokival kevertem össze a nutellát, hmmm, fincsi volt!!! :)

szuszi
Jolán / szuszi Thu, 2012-09-13 12:47

Húúú...ez nagyon jónak tűnik. Hamarosan el is készítem. Gratula a recepthez!!

Ádáz
Ádáz Sat, 2012-06-02 07:54

Sziasztok!
Sima kristálycukorral is jó a karamell főzése. Ha nem karamellizálod mielőtt a tejet hozzáadod, akkor sincs gond. Egyszerűen a tejet és a kristálycukrot beleteszed egy kis lábasba, el kezded főzni és egy idő után szépen elkezd barnulni. Ez nem 8-10 percig tart! Nekem a karamell főzés (0.5l tej és 1kg kristálycukor) kb 1-1.5 óráig tart. Csak kis lángon főzzük a karamellt, különben egy idő után pattogva fog forrni és a karamell csúnyán tud égetni. Ezt csak azért teszem hozzá, mert sokan vagyunk, akik a gyermekeinkkel sütünk főzünk együtt. :)

Lado
Lado Mon, 2012-05-28 14:47

Szia!
A fehér cukor is jó!
Én azzal készítettem el (amit a tej és vaj hozzáadása előtt kicsit elkezdtem karamellizálni, de lehet hogy az sem kell) és gyönyörű twix karamell színt és ízt kaptam :)

sok sikert!

szeag
Sz. Ági / szeag Mon, 2012-05-21 07:15

Sima cukorral még nem próbáltam, de szerintem nem is jó. Egyrészt mert a barna cukornak eleve van egy kis karamelles íze, tehát az ízhez is kell, másrészt kell a barnasága is, sima cukorral fehér maradna.

sillagokpora
sillagokpora Fri, 2014-01-17 03:15

Ez itt a reklám helye ugye?
Szerintem a tücsökbogár blog írója is valahonnan a netről vette ezt a receptet. Szinte biztos vagyok benne, hogy ő maga nem is készítette el. Több helyen is olvastam ezt a receptet és mindenhol problémákat jeleztek a kommentelők vele kapcsolatban. Valószínűleg pontatlanul fordította le, vagy adta meg a mennyiségeket. Szerintem a képen sem őáltala készített sütemény van. Ezzel nincs is semmi gond, csak aztán ne jöjjön itt azzal, hogy valaki más honnan vette ezt a receptet.

szeag
Sz. Ági / szeag Fri, 2012-05-18 16:07

Egyáltalán nem. Olyan lesz, amilyennek lennie kell. Örülök, hogy tetszik a recept!
Ági

nutria
Asszonycicc / nutria Fri, 2012-05-18 12:03

Nagyon tetszik a recept! Eddig csak olyan változatokat találtam, amihez sűrített tej kell. Gondoltam is rá, hogy helyette margarinnal/vajjal kéne a karamellizált cukrot összeolvasztani.
Megkérdezhetem, így elég puha marad a karamellréteg, nem dermed össze nagyon keményre?

577
tej 1 dl
vaj 10 dkg
barna cukor 20 dkg
keksz 20 dkg
étcsokoládé 10 dkg
nutella 10 dkg