Nosalty Logó

Twix szelet sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz. Ági
Twix szelet sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A karamellhez

A kekszhez és a mázhoz

Összesen 577 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A karamellhez

A kekszhez és a mázhoz

Összesen 3456 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A karamellhez

A kekszhez és a mázhoz

Összesen 432 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 577 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    156.1 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1901.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.8 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 3456 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 432 Kcal

Hozzávalók

A karamellhez

A kekszhez és a mázhoz

Elkészítés

A karamellhez

  1. Egy szögletes tál, vagy tepsi alját kirakjuk a keksz felével. Lehet, hogy méretre kell vágni néhány kekszet, de próbáljuk meg minél kevesebb hézaggal kitölteni a formát.
  2. A karamell hozzávalóit felforraljuk, és még 6-8 percig főzzük, hogy besűrűsödjön, de azért folyékony maradjon.
  3. Ha kész, öntsük a kekszek tetejére, azonnal rakjunk rá még egy sor kekszet, és fél órára tegyük hűtőbe.
  4. A nutellát és az étcsokit gőz fölött olvasszuk össze, és öntsük a keksz tetejére.
  5. Újabb fél órára tegyük hűtőbe. A fél óra letelte után szeletelhetjük.
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 48183
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sz. Ági 49 recept

Valahol a neten találtam a receptet. Finom, nem kell sütni, és nagyon hamar kész.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik a recept! Eddig csak olyan változatokat találtam, amihez s?rített tej kell. Gondoltam is rá, hogy helyette margarinnal/vajjal kéne a karamellizált cukrot összeolvasztani. Megkérdezhetem, így elég puha marad a karamellréteg, nem dermed össze nagyon keményre?

Sz. Ági

Egyáltalán nem. Olyan lesz, amilyennek lennie kell. Örülök, hogy tetszik a recept! Ági

Törölt felhasználó

Azt hiszem itt találtad: http://tucsokbogar.blogspot.com/2012/05/twix-szelet-sutes-nelkul.html

sillagokpora

Ez itt a reklám helye ugye? Szerintem a tücsökbogár blog írója is valahonnan a netr?l vette ezt a receptet. Szinte biztos vagyok benne, hogy ? maga nem is készítette el. Több helyen is olvastam ezt a receptet és mindenhol problémákat jeleztek a kommentel?k vele kapcsolatban. Valószín?leg pontatlanul fordította le, vagy adta meg a mennyiségeket. Szerintem a képen sem ?általa készített sütemény van. Ezzel nincs is semmi gond, csak aztán ne jöjjön itt azzal, hogy valaki más honnan vette ezt a receptet.

Törölt felhasználó

Sima cukor is jó, mert barna cukrom nincs itthon?

Sz. Ági

Sima cukorral még nem próbáltam, de szerintem nem is jó. Egyrészt mert a barna cukornak eleve van egy kis karamelles íze, tehát az ízhez is kell, másrészt kell a barnasága is, sima cukorral fehér maradna.

Lado

Szia! A fehér cukor is jó! Én azzal készítettem el (amit a tej és vaj hozzáadása el?tt kicsit elkezdtem karamellizálni, de lehet hogy az sem kell) és gyönyör? twix karamell színt és ízt kaptam :) sok sikert!

Törölt felhasználó

Sziasztok! Sima kristálycukorral is jó a karamell f?zése. Ha nem karamellizálod miel?tt a tejet hozzáadod, akkor sincs gond. Egyszer?en a tejet és a kristálycukrot beleteszed egy kis lábasba, el kezded f?zni és egy id? után szépen elkezd barnulni. Ez nem 8-10 percig tart! Nekem a karamell f?zés (0.5l tej és 1kg kristálycukor) kb 1-1.5 óráig tart. Csak kis lángon f?zzük a karamellt, különben egy id? után pattogva fog forrni és a karamell csúnyán tud égetni. Ezt csak azért teszem hozzá, mert sokan vagyunk, akik a gyermekeinkkel sütünk f?zünk együtt. :)

Jolán

Húúú...ez nagyon jónak t?nik. Hamarosan el is készítem. Gratula a recepthez!!

Sz. Ági

Szuper, majd írd meg milyen lett! Ági

Törölt felhasználó

Kedves Ági! Ma elkészítettem a sütit, nagyon finom! Köszi, hogy feltöltötted! :) Én annyit változtattam, hogy étcsoki helyett tejcsokival kevertem össze a nutellát, hmmm, fincsi volt!!! :)

Sz. Ági

Köszi a visszajelzést, aranyos vagy! Ági

Törölt felhasználó

Én ma megcsináltam sima kristálycukorral kicsit megkaramellizáltam és láss csodát karamell lett bel?le, régen sem volt barna cukor mégis készült karamellás süti és karamellás tej is :)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Nagyon tetszett a recept, párom talált rá nemrég... :) Célzásképpen megosztotta a facebook üzen?falamon, elkészítettem, ma már másodszor, mert isteni finom lett. Egy gondom van vele, illetve annyira nem nagy gond, mert így is elfogyott, de nekem a karamell fele kb az alsó sor alá folyik. Pedig s?r?, és meg is szilárdul fél óra után rendesen. Lehet várnom kéne legközelebb, hogy picit h?ljön, és csak úgy ráönteni??? Ti nem jártatok így? :)

Sz. Ági

De, én is jártam így. Van egy ötletem, de még nem próbáltam ki: Arra gondoltam, hogy egy csepp tejjel megnedvesítem a kekszek alját, és akkor hátha odatapad annyira az edényhez, hogy nem folyik alá a karamell. Legközelebb majd így csinálom. Sz . Ági

Törölt felhasználó

Most készítem másodszorra a sütit muffinsüt?ben albertkeksszel. Isteni finom! Köszi a receptet!

Sz. Ági

Nahát, muffinsüt?ben és albertkeksszel? Óriási ötlet! Sz. Ági

fintaeniko

Hagyjátok egy kicsit hülni a karamellt, akkor nem áztatja el a kekszet! minimális mennyiség igy is befolyt a kekszek között, de jó lett. Köszi a receptet!

Hozzávalók

A karamellhez

A kekszhez és a mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek