Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajadéra szelet

Bajadéra szelet
Bajadéra szelet
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennél az édességnél az összeállítás egy kis rutint igényel, de érdemes gyakorolni, mert egy nagyon finom csemege lesz a jutalmunk, vendégváráshoz is kiváló.

hozzávalók / 4 adag

tészta

máz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban összeforgatjuk a diót és a kekszet. A kétféle cukorból és a vízből szirupot főzünk, akkor jó, ha teljesen felolvadt a cukor, és elkezdett hab képződni rajta.
  2. Ekkor továbbra is a tűzőn hagyjuk, hozzáadjuk a vajat, és feloldjuk benne, levesszük a tűzről, és a kekszes dióba keverjük.
  3. Ezután lemérjük és kettéosztjuk a masszát. Egy másik edényben vízgőz felett feloldunk 10 dkg csokoládét egy evőkanál kakaóporral.
  4. Az egyik adag masszába beleforgatjuk az olvasztott csokoládét, ezután a kétféle masszát ismét lemérjük és kettéosztjuk, tehát van két adag csokoládés és két adag sima masszánk.
  5. Végül jöhet az összeállítás, ez egy kis rutint igényel, szükségünk lesz négy darab A4-es gyorsfűző nejlon tasakra. Egy tálcára sütőpapírt teszünk, a négyféle masszát külön-külön még langyosan a zacskókba tesszük, majd a végéből behajtunk kb. egy 10 cm-s részt.
  6. Ezután egy sodrófa segítségével ellapítjuk úgy, hogy teljesen kitöltse a maradék tasakot, és sima lapot kapjunk, ezt mind a négy adaggal elvégezzük.
  7. Összeállítás: kivágunk egy csokis tasakot, és óvatosan a sütőpapíros tálcára borítjuk, levesszük róla a tasakot, a következő réteg egy világos színű lesz, erre megint csokis és világos jön, az utolsó rétegnél, mielőtt levennék róla a tasakot, a sodrófával kicsit átsimítjuk, hogy egybe álljon. Ha készen vagyunk, rövid időre betesszük a mélyhűtőbe.
  8. A maradék csokoládét pár csepp olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk vele az édességünket, hidegre tesszük, és dermedés után kisebb kockákra vágva tálaljuk. Fogyasztásig hidegen kell tartani az olvadás miatt.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 32 456
elküldve: 2
receptkönyvben: 137
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
445 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi Receptverseny
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: szerb
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

réteges sütemény, kakaós kekszes desszert

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1426
cukor 24 dkg
víz 10 ek
vaníliás cukor 2 csomag
vaj 20 dkg
dió 20 dkg
háztartási keksz 20 dkg
étcsokoládé 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 5 csepp