r
Nosalty Logó

Tűzdelt pulykacomb krumplival

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
koszider
Tűzdelt pulykacomb krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1326 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2652 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 127 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    89.5 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1757.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 1326 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    179 g

Zsír

  • Összesen
    154.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    687 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3515.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1946 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1394.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 2652 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    122 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szép, termetes, csontos pulykacomb bőrét lefejtjük, és mindkét oldalát besózzuk. Addig áll, míg a többivel elkészülünk.
  2. A hagymát szálasra vágjuk, a paprikát karikára, a paradicsomot gerezdekre, és beleszórjuk egy zsírral kikent jénaiba vagy tepsibe. Megsózzuk.
  3. A combot alaposan megtűzdeljük hasábokra vágott fokhagymával, és ráfektetjük a zöldséges alapra. Beterítjük néhány szelet vastagabbra vágott szalonnával (ne a gyárilag hajszálvékonnyal, mert az nagyon kiszárad). Ha ínyencek vagyunk, dobjunk a tálba néhány pucolatlan fokhagymagerezdet is – csodás megsülve!
  4. Kevés vizet öntünk alá, a tálat lefedjük, és sütőben kb. másfél óráig pároljuk. Ha a comb teljesen puha, lehalásszuk a szalonnát, hogy lefedés nélkül mindenütt szépen megpirulhasson (ez kb. 15 perc). Közbe-közbe locsolgassuk a saját levével!
  5. Míg készül a comb, a krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, és karikára felvágjuk.
  6. A kész combot egy tálra kiemeljük, fel is szeletelhetjük. A visszamaradt zöldségeket egy serpenyőbe szedjük, 1-2 kanál zsírjával-szaftjával együtt, és élénk láng mellett alaposan megforgatjuk benne a főtt krumplit, kicsit meg is törhetjük a fakanállal. Tálalhatjuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 25767
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 17.

Ajánló

Én sört innék hozzá, de ez nem mérvadó, mert én mindenhez szeretem a sört. Fűszeres, sötét hús, vagyis vörösborral is kiváló.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tűzdelt pulykacomb krumplival
koszider 91 recept

Bár nem a pulyka a kedvenc húsom, ez az omlós sült és hozzá az ízes krumpli nagyon bejött! (Meg a sült szalonna. Na, az mindig jöhet.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 örök érvényű konyhai okosság, amit jó, ha tudsz

Nemcsak a rég bevált családi recepteket, hanem olyan konyhatechnológiai fogásokat is érdemes ellesni a nagyoktól, amelyek lehet, elsőre meglepőnek tűnnek vagy a „hivatalos” receptekben nem ajánlják, sőt tiltják őket, nekik valamiért mégis működnek. Mutatunk pár ilyen hasznos tippet.